Volledig scherm
Het kantoor van 't Heem in Udenhout. © Google Streetview

Groen licht voor fusie van corporaties TBV Wonen en ‘t Heem

TILBURG/UDENHOUT - De fusie van TBV Wonen en Woonstichting ‘t Heem gaat definitief door. De laatste formele stappen in dat traject zijn nu doorlopen, zo hebben de twee corporaties bekend gemaakt.

Per 1 juli gaan TBV Wonen en ‘t Heem samen verder onder de naam TBV Wonen. Met de goedkeuring van de Autoriteit woningcorporaties (Aw) en als laatste de verklaring van non-verzet van de rechtbank zijn ook de laatste formele stappen doorlopen en staan alle seinen op groen. Eerder gaven bestuurders en raden van commissarissen van de beide corporaties hun goedkeuring voor de fusie.

De kleine woonstichting ‘t Heem, die woningen in het bezit heeft in Udenhout, Berkel-Enschot, Helvoirt, Haaren en Biezenmortel, was al langer op zoek naar schaalvergroting nadat de samenwerking met de gelijknamige Zorgstichting ophield te bestaan als gevolg van een wetswijziging.

In aanloop naar de formele fusie per 1 juli worden de huurders van beide corporaties persoonlijk geïnformeerd over wat de fusie praktisch voor hun betekent.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.