Volledig scherm
© RGB Stock

Groen licht voor honden- en kattenpension Looienhoek Riel

GOIRLE - Gert en Annelies Bakker mogen een honden- en kattenpension vestigen aan Looienhoek in Riel. Een meerderheid van de gemeenteraad is niet onverdeeld gelukkig met de plannen, maar stemt toch in. Binnen de VVD leidde het plan tot verdeeldheid: de liberaal Ad van Beurden stemde tegen.

,,Wij zijn niet gelukkig met deze ontwikkeling", zei Mark Verhoeven (Lijst Riel Goirle), ,,maar het bestemmingsplan laat het toe en de plannen zijn door de ondernemers aangepast om tegemoet te komen aan de omgeving. Het is niet reëel om het plan in de ijskast te zetten omdat er in de toekomst mogelijk woningbouw is bedacht.” Op dit moment heeft het gebied een agrarische bestemming en daar past een hondenpension in.

Mark van Oosterwijk (Pro Aktief Goirle) trok een andere conclusie. ,,Dit is geen logische keuze, het is in strijd met de visie voor dat gebied voor verdichting en het waardevolle zicht op het landschap. Een amendement van PAG, gesteund door de SP, haalde het niet. Elf van de zeventien raadsleden stemden voor de komst van een pension voor honden en katten.  ,,Er is geen juridische reden het besluit tegen te houden", aldus Tess van de Wiel (CDA).   

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.