Volledig scherm
De 'midgetgolfbaan' kreeg maandagochtend weer een nieuwe lik groen. De tweede in twee weken. © Jan van Eijndhoven

Groene verf waait van de Schouwburgring-proef: ‘Mensen krijgen de schilfers in het gezicht’

Ma 15 apr: ,,Ze hadden denk nog geld over voor een nieuwe laag.” Aldus een voorbijganger van de Schouwburgring. De verf van de dure ‘midgetgolfbaan’ laat deels los, ondanks dat het er in dikke plakken op was gespoten. Op maandagochtend wordt een nieuwe laag aangebracht. De tweede in twee weken. 

Volledig scherm
Het beeld aan de Schouwburgring een week geleden, toen werd het al opgeknapt. Nu is er nog meer werk nodig. © Jan Willemse

Ondernemer Jan Willemse van de naast de proef gelegen Lunchroom Carrousel baalt. De verf bladdert af en waait het terras op. ,,Vooropgesteld: ik ben een voorstander van deze proef. Al had het een ton meer of minder gekost, dan hadden ze het nog moeten doen. Op een mensenleven kun je geen prijs plakken en als ondernemers hier aan de promenade zien we dat het echt werkt. Het is veel veiliger nu één rijbaan is afgesloten.”

Maar ja, die verf dus. ,,Het waait gewoon van de straat af. Mensen die hier zaten te eten kregen de schilfers in het gezicht. Daarom zet ik een groot deel van het terras niet meer buiten.”

Willemse vertelt hoe het de tweede keer is binnen twee weken dat er een nieuwe laag op moet. ,,Als die verf niet blijft zitten, blijf het er dan ook niet op spuiten. Zo zie ik het.”

Bij de gemeente even nagevraagd: zit het aanbrengen van de nieuwe verf in de voorziene kosten (á 45.000 euro)? En wat voor verf is het? Update volgt later vandaag. 

Update 17.26 uur:

De verf blijft minder goed aan het graniet en klinkers zitten dan gehoopt, vertelt een woordvoerder van de gemeente. Meerkosten zijn er niet: de herstelwerkzaamheden worden door de aannemer betaald. ,,Er zijn nu twee proefvlakken aangebracht om te kijken wat het beste werkt. Eentje met een coating eronder en één met diepe reiniging.” De proef duurt nog tot de kermis. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.