Volledig scherm
Afbeelding ter illustratie. © ANP

Groep jongeren trapt agent bijna van motor af tijdens achtervolging in Tilburg

TILBURG - Een groep jongeren heeft zaterdagmiddag een motoragent belemmerd tijdens een achtervolging op de Rossinistraat in Tilburg. Daarbij werd ook geprobeerd om hem van zijn motor te trappen. Twee Tilburgers (17 en 20) zijn aangehouden. 

De motoragent wilde rond half vijf een scooter controleren op de Stockhasseltlaan. De scooterrijder stopte niet, maar gaf juist gas bij. Hierdoor ontstond er een achtervolging. Voor de doorgang naar de Rossinistraat werd de agent tegengehouden door een groep jongeren. Hij wilde hen passeren, maar de groep bleef hem tegenwerken. Een van de personen gaf daarbij een trap richting de motoragent, die hij wist te ontwijken. Hierna kon de agent de achtervolging alsnog vervolgen.

Kort hierna kwam de scooterrijder ten val op de Rossinistraat. Daar verzamelde de groep zich opnieuw om de agent en ontstond er een grimmige sfeer. Een 20-jarige Tilburger die de trap naar de agent uitdeelde, werd aangehouden. Hij werd agressief en verzette zich hevig. 

Een andere 17-jarige Tilburger rende ervandoor nadat bekend werd dat hij ook zou worden aangehouden. Na een korte achtervolging te voet kon deze jongen met behulp van pepperspray alsnog worden ingerekend. 

  1. Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

    Nieuwe zoektocht naar lichamen verzets­strij­ders in duinen bij Udenhout is vruchte­loos

    UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat laat de gemeente Heusden weten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.