Volledig scherm
Het bedrijfspand in Rijen waarin het drugslab was gevestigd. © Berry van der Heijden

Groot drugslab in Rijen: na loods nu ook woning van verdachten gesloten

videoRIJEN – Burgemeester Boelhouwer van de gemeente Gilze en Rijen heeft woensdagochtend een huis aan de Pastoor Gillisstraat in Rijen voor drie maanden laten sluiten. Het gaat om de woning van de twee verdachten die zijn aangehouden voor het drugslab dat op 18 december 2018 aan de Vincent van Goghstraat in Rijen werd ontdekt. In de woning van de verdachten vond ook productie van harddrugs plaats. 

In het pand aan de Vincent van Goghstraat werden in december vele duizenden liters chemicaliën en twee soorten harddrugs gevonden. Verder werd er ook een luik aangetroffen, dat leidde naar een groot ondergronds lab. De omvang van dat lab, midden in een woonwijk, bracht levensgevaarlijke situaties met zich mee.

De politie hield na het ontdekken van het lab twee mannen aan. Het betreft een vader en zoon van 67 en 37 jaar. Er werd ook een vuurwapen in beslag genomen. 

Sluiting

Het pand aan de Vincent van Goghstraat werd in december al voor een jaar gesloten. De woning van de verdachten aan de Pastoor Gillisstraat gaat nu drie maanden dicht.

In onderstaande video zijn beelden terug te zien van het lab. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.