Volledig scherm
Beveiligers houden plubiek buiten AH XL Tilburg vanwege pinstoring © Toby de Kort / De Kort Media

Grote chaos bij Albert Heijn door landelijke pinstoring: klanten moeten XL-filiaal in Tilburg verlaten

TILBURG - Vanwege een landelijke pinstoring kan er op dit moment niet gepind worden bij veel winkels van Albert Heijn. Ook in Brabant hebben veel bezoekers last van de storing. Klanten van de Tilburgse Albert Heijn XL aan de Jan Heijnsstraat mogen de winkel zelfs niet meer binnen ‘uit veiligheidsoverwegingen’, zo laat een woordvoerder weten.

De klanten van de Tilburgse supermarkt mogen niet langer binnen, omdat de pinautomaten het niet doen. Een woordvoerder van de Albert Heijn laat weten dat klanten de winkel pas weer welkom zijn als de storing voorbij is. De rolluiken van de supermarkt zijn gesloten, zodat klanten niet langer naar binnen kunnen. 

Er staan twee beveiligers voor de deur, die net aankomende klanten vertellen dat de supermarkt dicht is. 

Landelijke storing

Volledig scherm
Bij de Albert Heijn in de Dorpsstraat in Oisterwijk hangen borden waarop staat dat pinnen niet mogelijk is. © Kim Spanjers

Veel klanten in andere supermarkten in Brabant moeten eerst contant geld pinnen bij een automaat voor ze kunnen betalen voor hun al volgepakte boodschappentassen. In die supermarkten hangen borden, waarop staat dat er niet gepind kan worden. 

Op sociale media laten verschillende mensen zien dat dit voor lange rijen en lichte chaos in verschillende winkels van Albert Heijn zorgt. Sommigen suggereren zelfs dat Albert Heijn in deze situatie misschien ‘Tikkies’ (betaalapp, red.) kan versturen voor de boodschappen. Ondanks de rijen, gaan veel mensen toch even naar buiten om contanten te pinnen.

Hoe lang de storing gaat duren, is niet bekend. Op de website allestoringen.nl is te zien dat de eerste klachten rond 16.00 uur binnenkwamen.

Volledig scherm
Bij de AH XL aan de Limburglaan in Eindhoven liepen de wachttijden bij de kassa's op tot ruim een half uur. © Jan Speelman

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.