Volledig scherm
De overkapping van het nieuwe busstation. © Beeld Werkt

Grote kap, moderner: fonkelnieuw busstation Tilburg volgende maand open

Di 12 feb: Nog een maandje en dan gaat het nieuw busstation van Tilburg open. Fonkelnieuw, veel moderner dan zijn voorganger, breder, langer én met een flinke overkapping om te schuilen. Wanneer het busstation precies in maart open gaat, wordt volgende week bekendgemaakt.

Dan kan het tijdelijke busstation aan de Burgemeester Brokxlaan weer opgeheven worden, daar stonden anderhalf jaar de busreizigers te wachten.

Offers

Bij de nieuwe busperrons aan de Spoorlaan worden reizigers, voetgangers en bussen beter gescheiden. Dat moet een eind maken aan de soms rommelige en gevaarlijke situaties van de huidige locatie. Daarnaast krijgt het veel groen in de binnentuin én is er een wachtruimte voor chauffeurs, annex horecaruimte.

Daar werden wel een paar offers voor gebracht. Zo werd Tilburion geslacht op het altaar van de sloopgoden (al zullen daar weinig mensen om treuren) en ook de bomen die er stonden, moesten wijken. Er hangt een flinke prijskaart aan de bouw van het nieuwe busstation en de bijhorende herinrichting van de Spoorlaan en het Stationsplein. Door tegenvallers en fouten pakte het 2,1 miljoen euro duurder uit dan de begrote 15,9 miljoen.

Volledig scherm
Impressie van het nieuwe busstation Tilburg. © Gemeente Tilburg
 1. Tilburgse lookalike van James Corden zingt met Lamme Frans in carnavalsparodie Carpool Carnaoke
  video

  Tilburgse lookalike van James Corden zingt met Lamme Frans in carnavals­pa­ro­die Carpool Carnaoke

  TILBURG - Dit is dé Brabantse parodie op de populaire tv-serie Carpool Karaoke: Carpool Carnaoke! Vlak voor carnaval rijdt de Tilburger Thomas van Groningen (29), bekend van dj-duo Lanterfantje, met zijn favoriete carnavalszangers om hun hits mee te zingen. Wat het extra bijzonder maakt: de Tilburger lijkt sprekend op de presentator van de Britse Late Night Show met James Corden.
 2. Zorgaanbieder Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedeclareerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorderen
  PREMIUM

  Zorgaanbie­der Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedecla­reerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorde­ren

  TILBURG - Zorgaanbieder Blue-Care, een stichting voor begeleid wonen in Tilburg en Goirle, heeft jarenlang veel minder zorg aan cliënten geleverd dan er werd gedeclareerd. Cliënten kregen ook niet de begeleiding die zij volgens hun indicatie nodig hadden. Daarnaast was de administratie niet op orde. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeenten Tilburg en Goirle en de GGD.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.