Volledig scherm
De overkapping van het nieuwe busstation. © Beeld Werkt

Grote kap, moderner: fonkelnieuw busstation Tilburg volgende maand open

Di 12 feb: Nog een maandje en dan gaat het nieuw busstation van Tilburg open. Fonkelnieuw, veel moderner dan zijn voorganger, breder, langer én met een flinke overkapping om te schuilen. Wanneer het busstation precies in maart open gaat, wordt volgende week bekendgemaakt.

Dan kan het tijdelijke busstation aan de Burgemeester Brokxlaan weer opgeheven worden, daar stonden anderhalf jaar de busreizigers te wachten.

Offers

Bij de nieuwe busperrons aan de Spoorlaan worden reizigers, voetgangers en bussen beter gescheiden. Dat moet een eind maken aan de soms rommelige en gevaarlijke situaties van de huidige locatie. Daarnaast krijgt het veel groen in de binnentuin én is er een wachtruimte voor chauffeurs, annex horecaruimte.

Daar werden wel een paar offers voor gebracht. Zo werd Tilburion geslacht op het altaar van de sloopgoden (al zullen daar weinig mensen om treuren) en ook de bomen die er stonden, moesten wijken. Er hangt een flinke prijskaart aan de bouw van het nieuwe busstation en de bijhorende herinrichting van de Spoorlaan en het Stationsplein. Door tegenvallers en fouten pakte het 2,1 miljoen euro duurder uit dan de begrote 15,9 miljoen.

Volledig scherm
Impressie van het nieuwe busstation Tilburg. © Gemeente Tilburg
  1. Organisaties spreken raad Goirle vanavond toe over aangekondigde bezuinigingen

    Organisa­ties spreken raad Goirle vanavond toe over aangekon­dig­de bezuinigin­gen

    GOIRLE - Nog voordat de burgerraadsleden vanavond iets mogen vinden over de voorstellen om te bezuinigen in Goirle, willen zes personen een voorzetje geven. Loek Sijbers van Factorium, Peter Kok van de Bibliotheek Midden-Brabant, Paul van Aanholt van schoolbestuur Edu-Ley, Marcel Konings van de Stichting Sportgroep Gehandicapten Goirle, Sanne Weustink van het Jan van Besouw en Piet Colpaart op persoonlijke titel komen inspreken.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.