Volledig scherm
PREMIUM
Guilherm Miotto © Collectie Guilherm Miotto/by RB

Guilherme Miotto gebruikt prijs van 60.000 euro voor dans met jongeren in Tilburg Noord

TILBURG - De Tilburgse choreograaf Guilherme Miotto won maandag een podiumprijs van 60.000 euro. Hij gaat het geld gebruiken om dans met jongeren uit Tilburg Noord verder vorm te geven.

Hij was opgelucht, een zware last viel van zijn schouders. De Tilburgse choreograaf Guilherme Miotto (39) won maandagavond de Gieskes-Strijbis Podiumprijs, een bedrag van 60.000 euro. Dat geldbedrag gaat hij volledig investeren in Corpo Máquina. Deze organisatie werkt vanuit Tilburg-Noord en maakt daar voorstellingen met getrainde dansers én onervaren dansers, vaak zijn dat jongeren uit de wijk. Zo werkte hij met straatvoetballer Nasser El Jackson, met Somalische jongeren uit Noord en met ex-gedetineerden.

  1. Opluchting bij podiumschuwe Arjen na vier  uitverkochte concerten, duizenden fans zielsgelukkig

    Opluchting bij podiumschu­we Arjen na vier uitverkoch­te concerten, duizenden fans zielsgeluk­kig

    Arjen Lucassen, het meesterbrein achter het wereldberoemde rockoperaproject Ayreon, kijkt met een positief gevoel terug op de vier zeer exclusieve concerten die hij afgelopen weekend in het Tilburgse poppodium 013 heeft gegeven. De Brabantse kluizenaar lokte 12.000 bezoekers uit ruim zestig landen naar Nederland, een unieke prestatie voor een Nederlandse muzikant. ,,Zelfs deze perfectionist is heel tevreden!”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.