Volledig scherm
De nieuwe AED in Haghorst wordt geplaatst. © Stichting Heartsafe Hilvarenbeek/Diessen

Haghorst heeft zijn derde AED, ook 'overkant van kanaal' is nu voorzien

HAGHORST - Vrijwilligers van de stichting Heartsafe Hilvarenbeek/Diessen een AED hebben woensdagmorgen de derde AED bevestigd aan het pand gelegen aan Moergestelseweg 20B bij de champignonkwekerij van Claassen. Daarmee is de 'overkant van het kanaal' richting Moergestel sinds vandaag ook voorzien van een AED. 

Bewoners uit het gebied maakten zich namelijk zorgen dat bij een open brug de huidige AED’s op de locatie Sint Josephstraat 1 (Den Horst) en Sint Josephstraat 16 (Familie Schilders) slecht bereikbaar waren. Op initiatief van Hallo Haghorst en de dorpsondersteuner werd daarom een verzoek ingediend bij stichting Heartsafe voor deze AED. De stichting Heartsafe stelt zich tot doel om slachtoffers van een hartstilstand, binnen de grenzen van de gemeente Hilvarenbeek, zo snel mogelijk te reanimeren.

Hallo Haghorst organiseert op 24 september om 19.00 uur in Den Horst een bijeenkomst waarbij vrijwilligers van Stichting Heartsafe uitleg geven over de werking van de AED, hoe te gebruiken bij reanimatie en over HartslagNu. Ook kan men oefenen hoe te reanimeren met een AED.

  1. Burgemeester Weterings tevreden over Sinterklaasintocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’
    VIDEO

    Burgemees­ter Weterings tevreden over Sinter­klaas­in­tocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’

    TILBURG - Burgemeester Theo Weterings stelt dat de gemeente Tilburg de juiste keuze heeft gemaakt door de demonstratie tegen Zwarte Piet niet toe te staan langs de route van de Sinterklaasintocht. Hij betreurt het dat een groep tegenstanders de toegestane demonstratie alsnog probeerde te verstoren. ,,Maar je had er niet aan moeten denken als dit incident zich in het centrum langs de route had afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.