Volledig scherm
De Diepenstraat in Tilburg wordt mogelijk geasfalteerd. © Google Streetview

Half jaar werk aan de Diepenstraat voor nieuw riool: mogelijk ander wegdek

TILBURG - Tussen maart en oktober wordt gewerkt aan de Diepenstraat in Tilburg. Er wordt een extra regenwaterriool aangelegd inde straat. Hoe de Diepenstraat er straks uit komt te zien is ongewis: of weer betonklinkers of asfalt. 

Het werk aan het riool wordt in acht fases afgerond, waarbij steeds een gedeelte van de straat wordt afgesloten. Samen met de aanleg van het extra riool worden ook de rioolhuisaansluitingen vernieuwd. Dit geldt ook voor de rijbanen, stoep en parkeervakken in de straat. Bij zo'n tien adressen wordt een geveltuintje aangelegd.

Sanering vervuilde grond

Voordat de werkzaamheden beginnen, moet een gedeelte van de grond worden gesaneerd. Tussen de Bredaseweg en het huis Bredaseweg 208f is namelijk bodemverontreiniging aangetroffen. Deze grond moet worden ontgraven, afgevoerd en vervangen. 

Het verkeer wordt omgeleid via de Berkdijksestraat en de ringbaan West. Het fietsverkeer wordt omgeleid via de Korenbloemstraat, Henriette Ronnerstraat en de Coba Ritsemastraat. 

Asfalt 

Het is nog niet duidelijk hoe de weg er na de werkzaamheden uit komt te zien. De gemeente twijfelt tussen de huidige betonklinkers en asfalt. Die laatste optie betekent meer comfort voor de fiets en minder geluid, maar als risico dat er harder wordt gereden en meer als sluiproute wordt gebruikt. Hierover mogen ook de bewoners meepraten. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.