Volledig scherm
De coöperatie Haghorst ontpopt zich steeds meer als overkoepeld orgaan voor alle Haghorstse initiatieven. © Erik van Hest / BD

Hallo Haghorst fungeert voortaan onder vleugels van groeiende dorpscoöperatie

HAGHORST - Hallo Haghorst, de werkgroep die zich bezighoudt met sociaal-medische vragen in het dorp, gaat voortaan fungeren onder de paraplu van de dorpscoöperatie Haghorst. Tot nu toe was Hallo Haghorst onderdeel van het Diessense belangenorgaan Wij-wel. Beide organisaties blijven wel samenwerken.

De werkgroep Hallo Haghorst bestaat al enkele jaren en was daarmee feitelijk een voorloper van de dorpscoöperatie Haghorst, die een jaar geleden werd opgericht. Nu de coöperatie zich steeds meer tot een volwaardige en overkoepelende organisatie voor Haghorstse initiatieven ontpopt, is besloten om ook de sociaal-medische compenent terug naar Haghorst te halen. Voorzitter Wim Blankers van de coöperatie: ,,Hallo Haghorst verzorgde bijvoorbeeld een eetproject voor Haghorst en werd daarbij geholpen door Wij-Wel. Nu kunnen wij dat ook voortaan zelf doen.”

Niet alle projecten worden door de coöperatie overgenomen. Het repaircafé bijvoorbeeld, dat elke zes weken in wordt georganiseerd, blijft in Diessen. ,,Daarvoor is Haghorst simpelweg te klein”, zegt Blankers.

Dorpsondersteuner

Naast de werkgroep Hallo Haghorst komt ook dorpsondersteuner Veerle Moeyaert voortaan onder de vlag van de dorpscoöperatie te werken. De dorpsondersteuner is een schakel tussen inwoners, mantelzorgers, buurtbewoners en de professionele zorg, en wordt gesubsidieerd door de gemeente Hilvarenbeek. Volgens Blankers verandert er feitelijk niets voor inwoners die regelmatig contact hebben met Moeyaert.

Commissie Kleine Kernen

De coöperatie Haghorst wordt tenslotte ook aanspreekpunt voor de Commissie Kleine Kernen. Deze werkgroep hield zich de afgelopen jaren intensief bezig met nieuwbouwplannen op De Welder. Nu deze ontwikkelingen grotendeels in gang zijn gezet, schaart ook de commissie zich onder de paraplu van de coöperatie.

  1. Ook concurrentie vol lof over de architecten  van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwekkend’
    PREMIUM

    Ook concurren­tie vol lof over de architec­ten van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwek­kend’

    TILBURG - Het kost de Tilburgse architect Jacq de Brouwer geen moeite zijn lof voor de LocHal onder woorden te brengen. Het Brabants Dagblad vroeg hem om zijn oordeel. Aan superlatieven geen gebrek: ,,Dit is mega indrukwekkend. De hal is een overdekt stadsplein, een industriële kathedraal, een icoon in de stad. Met het station en de Polygonale Hal hoor de LocHal tot de Bella Donna’s in de Spoorzone.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (66%)
  • Nee (34%)
3174 stemmen