Volledig scherm
De coöperatie Haghorst ontpopt zich steeds meer als overkoepeld orgaan voor alle Haghorstse initiatieven. © Erik van Hest / BD

Hallo Haghorst fungeert voortaan onder vleugels van groeiende dorpscoöperatie

HAGHORST - Hallo Haghorst, de werkgroep die zich bezighoudt met sociaal-medische vragen in het dorp, gaat voortaan fungeren onder de paraplu van de dorpscoöperatie Haghorst. Tot nu toe was Hallo Haghorst onderdeel van het Diessense belangenorgaan Wij-wel. Beide organisaties blijven wel samenwerken.

De werkgroep Hallo Haghorst bestaat al enkele jaren en was daarmee feitelijk een voorloper van de dorpscoöperatie Haghorst, die een jaar geleden werd opgericht. Nu de coöperatie zich steeds meer tot een volwaardige en overkoepelende organisatie voor Haghorstse initiatieven ontpopt, is besloten om ook de sociaal-medische compenent terug naar Haghorst te halen. Voorzitter Wim Blankers van de coöperatie: ,,Hallo Haghorst verzorgde bijvoorbeeld een eetproject voor Haghorst en werd daarbij geholpen door Wij-Wel. Nu kunnen wij dat ook voortaan zelf doen.”

Niet alle projecten worden door de coöperatie overgenomen. Het repaircafé bijvoorbeeld, dat elke zes weken in wordt georganiseerd, blijft in Diessen. ,,Daarvoor is Haghorst simpelweg te klein”, zegt Blankers.

Dorpsondersteuner

Naast de werkgroep Hallo Haghorst komt ook dorpsondersteuner Veerle Moeyaert voortaan onder de vlag van de dorpscoöperatie te werken. De dorpsondersteuner is een schakel tussen inwoners, mantelzorgers, buurtbewoners en de professionele zorg, en wordt gesubsidieerd door de gemeente Hilvarenbeek. Volgens Blankers verandert er feitelijk niets voor inwoners die regelmatig contact hebben met Moeyaert.

Commissie Kleine Kernen

De coöperatie Haghorst wordt tenslotte ook aanspreekpunt voor de Commissie Kleine Kernen. Deze werkgroep hield zich de afgelopen jaren intensief bezig met nieuwbouwplannen op De Welder. Nu deze ontwikkelingen grotendeels in gang zijn gezet, schaart ook de commissie zich onder de paraplu van de coöperatie.

  1. Tilburgse met roots in Sri Lanka tast in het duister: ‘Waar komt dit geweld vandaan?’

    Tilburgse met roots in Sri Lanka tast in het duister: ‘Waar komt dit geweld vandaan?’

    TILBURG- Uit welke hoek komt het nietsontziende geweld in Sri Lanka? Met die vraag worstelt in Tilburg ook Neranjanee Fernando. Ze heeft met haar Nederlandse man een gezin van drie jongens in de Reeshof gesticht, maar het hart is altijd uit blijven gaan naar Sri Lanka, het eiland van haar geboorte en haar jeugd. En dat hart huilt nu. ,,Ik ken zestien mensen die in Negombo in het ziekenhuis komen goed.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.