Volledig scherm
Agnes Remeijsen (rechts) nam het initiatief om met een ploegje de begraafplaats aan de Gershwinstraat in Tilburg op te knappen © Agnes Remeijsen

Handen uit de mouwen voor de doden van de Gershwinstraat

TILBURG - ,,Het begin is gemaakt.” Zo kijkt Agnes Remeijsen terug op haar poging om de begraafplaats aan de Gershwinstraat in Tilburg-Noord weer enig aanzien te geven. 

Zaterdagmiddag stak een ploegje van zes mannen en vrouwen de handen uit de mouwen. Het onderhoud heeft de afgelopen jaren te wensen overgelaten door een gebrek aan vrijwilligers. Het beheer van de katholieke begraafplaats ligt bij Parochie Peerke Donders. 

'Die coniferen kunnen wij niet aan’

Remeijsen ging tot actie over zonder het kerkbestuur daarbij te betrekken. Ze trof op de begraafplaats wel een vaste vrijwilliger van de kerkhofploeg. ,,We gaan ons bij hem aansluiten", zegt Remeijsen. ,,Maar er moet ook hulp komen voor de grote zaken. Al die hoog opgeschoten coniferen kunnen wij niet aan.”

Het plan is ook om met kerstmis lichtjes bij de graven te laten branden. Want daar is het Remeijsen vooral om te doen: ,,Respect voor de mensen die daar begraven liggen.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.