Volledig scherm
Deelnemers aan de 2e G Golf Open bij Prise d’Eau (2018) © G-Golf Prise d'Eau

Handicap én beperking: G-golf vaste waarde bij Prise d’Eau in Tilburg

TILBURG - Wie golft, heeft een handicap. Hoe lager het cijfer, hoe beter. Bij G-golf komt er nog een tandje bij. Daar moeten golfers behalve een handicap ook een beperking van zich af slaan. 

Op de baan van Prise d’Eau aan de Gilzerbaan in Tilburg heeft een tiental G-golfers sinds 2015 een vaste plek gekregen. Zaterdag houden ze er hun 3e Prise d’Eau G-golf Open

De dag bestaat uit twee delen: skills (korte en lange put, pitch, chip en swing) en de wedstrijd individueel stableford punten. Die speelt zich af op een 9-holes Par 3 baan. Professional Max Albertus, die al twee keer aan de KLM Open heeft meegedaan, komt helpen als vrijwilliger.

Tips van Joost Luiten

Dit voorjaar kregen de Tilburgse G-golfers nog tips van dé Nederlandse golfcrack Joost Luiten. Zijn vriendin Melanie-Jane is vaste vrijwilliger bij de G-golf Open, maar dit jaar is ze verhinderd.

De G-golfers van Prise d’Eau zijn de afgelopen jaren ook van de partij geweest op de Special Olympics, waar tal van G-sporters tegen elkaar uitkomen.

Volgens de clubleiding is golf, met zijn prikkelarme omgeving, bij uitstek geschikt voor mensen met een verstandelijke beperking, zoals het Syndroom van Down, Autisme, NAH en ADD. 

Volledig scherm
G-Golfer in actie © G-Golf Prise d'Eau
  1. Floor Westerburgen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

    Floor Westerbur­gen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

    TILBURG - Floor Westerburgen is de nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg. Ze volgt Alex van Zundert op, die de stichting elf jaar leidde. Westerburgen was in het verleden verantwoordelijk voor het pr- en communicatiebeleid van het Textielmuseum en beschikt over een breed netwerk in de culturele sector. Ze gaat deze nieuwe functie vervullen naast haar huidige werkzaamheden bij het Theresialyceum. Van Zundert (69) draagt het stokje met ingang van 1 december over.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (8%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (33%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (34%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (25%)
640 stemmen