Volledig scherm
PREMIUM
Hans den Dekker aan het werk in de Binck Bank Tour. © Rudolf Robben

Hans den Dekker uit Berkel-Enschot rijdt als chauffeur in wielerkoers: ‘Achter het stuur middenin de actie’

BERKEL-ENSCHOT - Hans den Dekker combineert zo'n twintig dagen per jaar werk en hobby: hij is chauffeur in een wielerkoers.

Hans den Dekker (38) uit Berkel-Enschot is deze dagen chauffeur van één van de twee ronde-artsen in de Binck Bank Tour, een meerdaagse profwielerwedstrijd door Nederland en België. ,,In de doktersauto zit je met je neus vooraan in de koers. Je krijgt alles mee. Dat vind ik als wielerliefhebber prachtig, maar mijn taak blijft goed te chauffeuren. Renners hangen aan de auto voor de dokter, maar ondertussen rijden we 60, 70 kilometer per uur."

  1. Gebiedsverbod in strijd tegen overlast daklozen
    PREMIUM

    Gebiedsver­bod in strijd tegen overlast daklozen

    KAATSHEUVEL - Met een gebiedsverbod willen gemeente Loon op Zand en politie de overlast terugdringen van een groep mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het probleem speelt vooral in de omgeving van de Duinlaan, vlakbij de Loonse en Drunense Duinen. De politie controleert al regelmatig, deelt bekeuringen uit, maar heeft nu een extra instrument om de overlast aan te pakken. Wie in de fout gaat, kan voor minimaal 72 uur de toegang tot een gebied ontzegd worden.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.