Had zo ergens aan de Zeeuwse kust kunnen zijn, echte mosselvissers. Maar dit zijn dus Kruiken aan de Piushaven.
Volledig scherm
Had zo ergens aan de Zeeuwse kust kunnen zijn, echte mosselvissers. Maar dit zijn dus Kruiken aan de Piushaven. © Ed Mutsaers/Beeldvanger.nl

Havenbeeld: Knoestige (carnavals)koppen

Vrij 21 feb: Kijk aan, dit is er eentje voor in de categorie: vrij briljante carnavalsoutfits (voor groepen). Had zo ergens aan de Zeeuwse kust kunnen zijn, echte mosselvissers. Maar dit zijn dus Kruiken aan de Piushaven. 

Het is een perfect plaatje. Neem alleen al die knoestige koppen, de door de zoute zee geteisterde gezichten. ,,Dat gaat vanzelf als je vijftig plus bent”, lacht Maarten van der Voort. ,,En we hebben onze baarden wat langer laten staan.”

Jaartje of dertig

De vriendengroep trekt er al een jaartje of dertig samen op uit tijdens carnaval in Kruikenstad. Jaarlijks veranderen ze van thema en dat pakken ze vrij grondig aan. Het brainstormen begint na carnaval en er wordt een Facebook- en Instagram-pagina voor opgetuigd (dit jaar ZILT Mossels & Meer).

Eerder waren ze bijvoorbeeld thuisbezorro’s, de zwakken blaos kapel, vogelaers en grenzeloze artsen. En nu dus mosselvissers. Alle dagen te spotten in Kruikenstad? ,,Vanavond beginnen we op oorlogssterkte, als grote gele vlek. Dan beginnen er steeds meer af te vallen tot dinsdag nog een klein, geel vlekje over is.”

De foto werd door mosselman Ed Mutsaers gemaakt. Ook een Straat- haven- of carnavalsbeeld? Mail naar b.vermeer@bd.nl, of mention @BDStadsgezicht op Twitter

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.