Volledig scherm
Heijmans bouwt in Koningsoord niet alleen aan het nieuwe winkelcentrum en woningen (foto), maar gaat ook zorgwoningen neerzetten. © Pix4Profs-Ron Magielse

Heijmans/De Wever: 65 miljoen in wonen Koningsoord en Piushaven

TILBURG/BERKEL-ENSCHOT - Heijmans en De Wever hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de bouw van zo'n 220 koop- en huurwoningen in Koningsoord (Berkel-Enschot) en de Piushaven (Tilburg). 

In het project wordt 65 miljoen euro gestoken. Een deel van de woningen (112 zorgappartementen) is bestemd voor ouderen met uiteenlopende zorgbehoeftes. In Tilburg komt een fors project op de  Spinaker, de locatie waar voorheen een buurtmoestuin zat.   

Met de samenwerking willen Heijmans en De Wever (de koepel voor ouderenzorg in de regio Tilburg) invulling geven aan de toenemende vraag voor passende woningen voor senioren in Berkel-Enschot en Tilburg. Een deel van de appartementen is bestemd voor ouderen die verpleeghuiszorg behoeven. 

Ruimtes voor ontmoeting

Met het project beoogt de beursgenoteerde ontwikkelaar bij te dragen aan een gezonde woon- en leefomgeving voor deze doelgroepen. Er wordt onder meer ingezet op het inrichten van binnen- en buitenruimtes voor gezamenlijk gebruik, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

In Berkel-Enschot wordt een nieuw appartementencomplex met 52 woningen voor intramurale zorg gerealiseerd; direct gelegen aan het nieuwe dorpshart Koningsoord. Bij de Piushaven in Tilburg komen zestig zorgappartementen, daarnaast worden nog eens zo'n tachtig koop- en huurappartementen en dertig grondgebonden woningen gebouwd.

Bouw start najaar 2020

Beide partijen werken in de komende maanden hun plannen verder uit. Naar verwachting start de bouw van de zorgappartementen in Berkel-Enschot najaar 2020. Daarna volgt de nieuwbouw aan de Piushaven. 

Het plan voor de locatie Spinaker is niet van vandaag of gisteren. De Wever studeerde eerder samen met Wonen Breburg op een plan voor de Spinaker, maar blies dat in 2013 af. De locatie ligt op de hoek van de Havendijk en de Prinsenhoeven. Op die plek zat vroeger Lips Textielservice, na de sloop werd de grond werd later in gebruik gegeven aan Het Werkt voor de stadstuinderij. Eind vorig jaar werd al duidelijk dat het plan weer uit de ijskast was gehaald.  

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.