De campagneposter van de inzamelingsactie.
Volledig scherm
De campagneposter van de inzamelingsactie. © Johan Stekelenburg Stichting

Help mee: prentenboeken voor kwetsbare kleuters

TILBURG - Om jonge kinderen in kwetsbare gezinnen aan prentenboeken te helpen in coronatijd, is de Johan Stekelenburg Stichting een inzameling gestart. ,,Zo'n 1200 kinderen in Tilburg zijn nu verstoken van leesmateriaal, wij gaan ze daaraan helpen", zegt Pieter-Marijn van der Velden namens de stichting.

De actie is opgezet met basisscholen en kinderopvangorganisaties in Tilburg. Ouders en kinderen worden opgeroepen hun prentenboeken een tweede kans te geven. Zij kunnen die inleveren op dinsdag 14 of woensdag 15 april tussen 10 en 12 uur op de basisscholen Don Sarto, Antares en De Vlashof.

,,Nog vóór de meivakantie zorgen we dat die bij zoveel mogelijk kleuters terecht komen op een vijftiental scholen in de drie Tilburgse pactwijken", zegt Van der Velden. ,,Omdat zowel de bibliotheek als de scholen nu zijn gesloten, hebben zij nu vaak geen boeken.” Voor dezelfde doelgroep is vanuit ContourdeTwern een actie gestart om ze aan speelgoed te helpen. 

Boekenbon en donaties

Bestuursleden Carin Zandbergen en Harriëte Koning van de Johan Stekelenburg Stichting maken tevens deel uit van de gemeentelijke groep die zich dagelijks inspant om kwetsbare kinderen op te vangen én tot leren te laten komen. Zandbergen is tevens bestuurster van scholenkoepel Xpect Primair, Koning leidt een kinderopvanggroep.   

Een basis voor de actie is al binnen in de vorm van een boekenbon van 250 euro door wethouder Esmah Lahlah. Zij kreeg die enkele weken geleden bij de lancering van de landelijke nieuwe boekenbon van Gianotten Mutsaers. ,,Dat bedrag voegen we bij spontane donaties die we nu al binnenkrijgen en die we besteden aan nieuwe prentenboeken.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.