Volledig scherm
Het jubileumconcert van de Kaatsheuvelse harmonie. © Ricardo Smit

Here To Stay pakt uit als een wervelende show van Kaatsheuvelse bodem

KAATSHEUVEL - Here to stay, het muzikale project van de Koninklijke Harmonie Kaatsheuvel, trok zaterdagavond een volle sporthal. Het concert - van Kaatsheuvel, door Kaatsheuvel - was één grote afwisselende show waarin de Koninklijke Harmonie bewees ook na 50 jaar een blijvertje te zijn.

Het publiek kan bij binnenkomst niet om de rijke muziekhistorie van Kaatsheuvel heen. In de gang staan drie historische vaandels van harmonieën die Kaatsheuvel ooit rijk was: Harmonie Sint Jan, Euphonia en Apollo. 

Na de fusie, nu 50 jaar geleden waren er nog elf leden over. Nu, 50 jaar later, zitten er 132 (meest jonge) leden op het uitgelichte podium in de nieuwe sporthal van De Werft klaar om het publiek te trakteren op een wervelende show.

Groet Aan Kaatsheuvel weer op programma

Als om 20 uur dirigent Geert Schrijvers afslaat, begint de harmonie met de mars ‘Groet aan Kaatsheuvel’, die werd gecomponeerd door de grootvader van de huidige voorzitter J.P. Bisselink. Speciaal voor het jubileumconcert is het stuk weer op het programma gezet. 

Met een perfecte uitvoering van Festive Overture laat de harmonie horen wat ze in huis heeft. Tijdens de changementen worden op een groot scherm video’s getoond van de onthulling van kunstwerken en rustbanken die de harmonie het afgelopen jaar heeft geschonken aan de bevolking. 

Aaneenschakeling van tonen

Tijdens het afspelen nemen het koor La Jeunesse én de slagwerkgroep van de harmonie plaats op het podium. Ze beginnen net als alle gasten met een Time Laps, een aaneenschakeling van tonen in dezelfde maat. Het nummer Let The River Run komt uitstekend uit de verf. 

Daarna is het de beurt aan Drumband Prins Maurits. Hun optreden is niet alleen vertederend, maar ook verrassend. Na de Afro Latino Mix, stijgt er een enorm applaus op uit de hal. Het Middenorkest onder leiding van de Kaatsheuvelse Anne Peters krijgt na de pauze de ruimte om te laten zien wat het in huis heeft. 

Present Danger is hoogtepunt

Vooral het hummer van Queen, Somebody to love, met Kim Machielsen blijkt een voltreffer. Maar het absolute hoogtepunt van de show wordt het optreden van de band Present Danger. Hun Time Laps en Nothing Else Matters, samen met groot orkest knalde eruit. 

De voor deze gelegenheid samengestelde Here To Stay-band zorgt samen met harmonieorkest en zanger Thom Craane ervoor dat liefhebbers van Nederlandstalige muziek ook aan hun trekken komen. Bloed Zweet en Tranen en Iedereen is van de wereld wordt massaal meegezongen. 

Lintje voor Maurice van Overbeek

Om 23.00 uur, als burgemeester Hanne van Aart het podium bestijgt, komt de grote verrassing. Als blijk van waardering overhandigt zij namens het gemeentebestuur een oorkonde aan de jubilerende harmonie. En voor supervrijwilliger Maurice van Overbeek is er een Koninklijke waardering: Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

De geëmotioneerde decorandus krijgt een serenade van ‘zijn’ Kromme Noten én zijn harmonie, die voor Ons Koor ook nog een cadeau heeft: een schilderij waar zes kunstenaars aan werkten.

Volledig scherm
jubileum concert harmonie kaatsheuvel[foto ricardo smit]. © foto ricardo smit

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.