Volledig scherm
Het stembureau achter het station in Tilburg. © Hein Eikenaar/BD

Het ‘druppelt’ stemmers voor Europa bij Station Tilburg

TILBURG - Is het druk? ,,Het staat niet rijen dik voor de deur", zeggen de medewerkers van het stembureau op het Burgemeester Stekelenburgplein achter het station in Tilburg. Om daar aan toe te voegen dat het ook niet tegen valt. 

Het stroomt donderdagmorgen, zeg maar, rustig door met mensen die op dit stembureau hun stem uitbrengen tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement. Veelal zijn het reizigers onderweg naar werk of studie. 

Zoals Peter Vermeer, die zojuist zijn stembiljet heeft gedeponeerd in de ‘kliko’ in 'keet’ die voor de gelegenheid is neergezet. Zijn stem gaat naar Frans Timmermans van de PvdA, wil hij wel kwijt. ,,Die partij behaalde de hoogste score na het invullen van de stemwijzer. Die heb ik gisteren nog even ingevuld.”

In Tilburg kan donderdag op 72 plekken worden gestemd. Op dinsdag 28 mei om 11.30 uur wordt de uitslag vastgesteld op het hoofdstembureau in de kieskring Tilburg. De openbare zitting is in Stadskantoor 6.

  1. Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    HAAREN - Het leek zo'n goed idee vorig jaar: Midden-BrabantGlas wilde de vers-gedichte sleuven van het glasvezelproject in Haaren gebruiken als zaaibed voor bloemen en kruiden waar bijen en andere insecten dol op zijn. Op twee zaterdagen in het voorjaar van 2018 gingen tientallen vrijwilligers op pad om over 10 kilometer de grond op de sleuven vlak te harken en in te zaaien met een mengsel van bloemzaden. Maar vervolgens viel er maandenlang geen spatje regen en kwamen er dus geen bloemen op.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.