Volledig scherm
PREMIUM
Een glaasje wijn drinken wordt duurder. © Thinkstock

Het gevecht tegen één glas per dag: ‘Je hebt het verdiend, harde werker’

COLUMNJa, gezellig, een wijntje. Oh nee, toch niet. Want ik had me voorgenomen deze maand niet te drinken. Was ik effe vergeten, dat gezonde voornemen om alcohol dertig dagen te laten staan. Tenminste, door de week. Als ik thuis ben. Er niemand jarig is. En er niemand langs komt.

Een haalbaar doel, escapes genoeg. Het weekend begint al op donderdagavond, toch? En dat bodempje wijn in de weekendfles op maandag, dat is ook zonde om weg te gooien. Zeker in deze tijd van verspillingskwesties kun je dat niet maken. Onverantwoord. De maand is nog maar op de helft, en ik verlies het al van mijn wilskracht.

  1. Wandelexcursie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    Wandelex­cur­sie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    KAATSHEUVEL - Het mag dan 75 jaar vrede zijn, in de Loonse en Drunense Duinen is nog altijd veel oorlogsverleden zichtbaar, zegt natuurgids Peter van der Velden. Zondag verzorgt hij, samen met andere andere gidsen van IVN de Langstraat de Waertman, een excursie vanaf de Roestelberg in Kaatsheuvel naar Westloon. ,,Een amateur historicus gaat mee om te vertellen wat er zich in dit gebied zoal heeft afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.