Volledig scherm
PREMIUM
Een deel van de xtc-pillen die afgelopen week werden gevonden in een loods in Nieuwendijk. © MaRicMedia / Marcel van Dorst

Het grote geld van de drugsindustrie lokt jongeren over de verboden drempel

COLUMN PLAATS DELICTCOLUMN PLAATS DELICT - Op de dag dat tienduizenden middelbare scholieren opgelucht hun laatste examenopdrachten inleverden, arresteerde de Brabantse politie deze week in Waalwijk een 21-jarige jongeman. Hij zou betrokken zijn bij het kolossale ‘distributiecentrum voor drugs’ dat de politie woensdagmorgen ontdekte in Nieuwendijk, in het ooit zo godvrezende Land van Heusden en Altena.

 In de loods lag voor minimaal 200 kilo aan xtc-pillen. ,,Ik heb in mijn carrière bij de politie nog nooit zoveel xtc-pillen bij elkaar gezien”, liet politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk (veertig dienstjaren op de teller!) noteren. 

  1. Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

    Nieuwe zoektocht naar lichamen verzets­strij­ders in duinen bij Udenhout is vruchte­loos

    UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat laat de gemeente Heusden weten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.