Het DJ-trio Hiphop Journaal:  vanaf links Dirk Stolk, Bowie van Loon en Jan de Jong.  Foto Pix4Profs/Ramon Mangold.
Volledig scherm
PREMIUM
Het DJ-trio Hiphop Journaal: vanaf links Dirk Stolk, Bowie van Loon en Jan de Jong. Foto Pix4Profs/Ramon Mangold. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Het Hiphop Journaal komt uit Tilburg

TILBURG - De tour door Nederland en België moest Tilburgs DJ-team Het Hiphop Journaal aan de vooravond afblazen. Het trio laat zich niet uit het veld slaan: “We zijn geen lamballen.”

Het trio maakte furore in een nachtvullend programma tijdens festival Noorderslag en kondigden niet veel later hun eigen tour aan. Dirk ‘de Manager’ Stolk, Jan ‘Johannes IV’ de Jong en Bowie van Loon, zouden als ‘Het Hiphop Journaal’ zalen in Nederland en België de stand van zaken in de Nederlandstalige hiphop laten horen. Tot het coronavirus roet in het eten gooide, en de hele tour noodgedwongen verplaats werd naar het najaar.

  1. Tilburg akelig leeg in coronatijd
    PREMIUM

    Tilburg akelig leeg in coronatijd

    TILBURG -Het contrast met de buitenwereld kan haast niet groter zijn dan bij de AH op het Korvelplein. Niet dat het er per se drukker is dan op een andere zaterdag- of zondagmiddag, maar in het tamelijk tamme landschap van het straatleven, doet het gekrioel van boodschappenwagentjes ineens aan als een overvolle winkelstraat in, pakweg, Tokio. Dit wordt mede veroorzaakt door de nieuwe maatregelen. Wat tot voor kort zowel in- als uitgang mocht zijn, is nu opgesplitst: ingang aan de zijkant, uitgang aan de voorkant.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.