Bij onbemand tankstation Swing 'Happy Hour' in Berkel-Enschot hangt aan elke pomp een desinfecterend middel voor de klanten.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij onbemand tankstation Swing 'Happy Hour' in Berkel-Enschot hangt aan elke pomp een desinfecterend middel voor de klanten. © Pix4Profs / Joris Buijs

Het is stil bij het tankstation, behalve voor sigaretten

TILBURG - Veel auto’s staan stil nu een groot deel van het land vanwege corona thuiswerkt, en dat is te merken bij het tankstation. Pomphouders in de regio Tilburg zien hun inkomsten een kwart tot de helft dalen. Opvallend: de verkoop van sigaretten bij de tankstations vertoont wél een lichte stijging.

  1. Politie controleert aan de grens, Brabanders mogen België niet meer in om te tanken
    Play
    VIDEO

    Politie contro­leert aan de grens, Brabanders mogen België niet meer in om te tanken

    De waarnemend gouverneur van Oost-Vlaanderen Didier Detollenaere heeft de korpschefs en burgemeesters van de vijf politiezones die grenzen aan Nederland opdracht gegeven politiecontroles in te stellen. Nederlanders mogen de grens niet langer oversteken voor ‘niet-functionele verplaatsingen’, zoals het tanken van goedkopere benzine. Ook het Nederlandse kabinet doet vrijdag het dringende beroep om niet-essentiele reizen naar het buitenland te vermijden, zoals tanken, winkelen en op vakantie gaan.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.