Volledig scherm
PREMIUM
Broeder Stanislaus, trappist van Koningshoeven, diende de Duitse keizer, de Führer en Onze Lieve Heer. © Archief Cees van der Poel

Het leven in de Grote Oorlog: bang Belzenkindje werd oudste man van Nederland, trappist trok de wapenrok aan

einde eerste wereldoorlogHet is zondag 11 november 100 jaar geleden dat er een eind kwam aan de Eerste Wereldoorlog. Hieronder verhalen over het leven tijdens de Grote Oorlog in Brabant.

Heinrich Rose wil trappist worden. Hij is postulant in abdij Koningshoeven, bij Tilburg, als in 1914 de oorlog uitbreekt. Overal in Europa worden ook Gods dienaren opgeroepen. Stanislaus, Heinrichs kloosternaam, is geboren in Oberhausen en moet zich dus bij het Duitse leger melden.

  1. Twee overvallen op horecazaken binnen 10 minuten tijd in Tilburg, vermoedelijk schot gelost
    VIDEO

    Twee overvallen op horecaza­ken binnen 10 minuten tijd in Tilburg, vermoede­lijk schot gelost

    TILBURG - In Tilburg zijn vrijdagavond even voor 21.30 uur binnen 10 minuten tijd twee overvallen gepleegd op horecagelegenheden. Chinees afhaalrestaurant Ho-Ho aan het Pieter Postplein en een cafetaria De Vriendschap aan de Goirkestraat zijn overvallen. Aan het Pieter Postplein zou een keer in de lucht zijn geschoten. Het is nog niet duidelijk of het om een of meerdere daders gaat. Dat meldt de politie.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.