Volledig scherm
PREMIUM
Broeder Stanislaus, trappist van Koningshoeven, diende de Duitse keizer, de Führer en Onze Lieve Heer. © Archief Cees van der Poel

Het leven in de Grote Oorlog: bang Belzenkindje werd oudste man van Nederland, trappist trok de wapenrok aan

einde eerste wereldoorlogHet is zondag 11 november 100 jaar geleden dat er een eind kwam aan de Eerste Wereldoorlog. Hieronder verhalen over het leven tijdens de Grote Oorlog in Brabant.

Heinrich Rose wil trappist worden. Hij is postulant in abdij Koningshoeven, bij Tilburg, als in 1914 de oorlog uitbreekt. Overal in Europa worden ook Gods dienaren opgeroepen. Stanislaus, Heinrichs kloosternaam, is geboren in Oberhausen en moet zich dus bij het Duitse leger melden.

  1. Tilburg zoekt evenement
    PREMIUM

    Tilburg zoekt evenement

    Tilburg zoekt evenement. Las ik in de krant. Eindhoven heeft Glow, Eindhoven heeft de Dutch Design Week, Eindhoven heeft van alles. En wij hebben alleen de Kermis. Dat was de strekking. En dat klopt natuurlijk. Na de verdwijning van Incubate, de verhuizing van Woo Hah! en de val van Mundial hebben we bewoners en bezoekers nauwelijks nog iets te bieden. Tenminste, als je Roadburn, Circolo, Meimarkt, Draaimolen, Smaakkaravaan, Kaapstad, Musicaldagen, Tilt, Park Beats, Ten Miles, Wintergloed, Aus Berlin, CaféTheaterFestival, Stranger Than Paranoia en zo’n 440 andere evenementen niet meetelt.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.