Volledig scherm
PREMIUM
Astrid de Beer (2e van links) geeft uitleg over de Russische kaart van Tilburg tijdens de viering van het 50 jarig bestaan van Heemkundekring Tilborch © Rudolf Robben

Het prachtige verhaal achter de schoenendoos vol spullen van overleden pa en ma

TILBURG - De jarige heemkundekring Tilborch gunt bezoekers dit weekeinde een kijkje in de schatkamer van haar archief. Het 50-jarig jubileum is tevens de start voor een nieuwe koers om te verjongen. Van die verjonging was zaterdag nog weinig te merken. 

Het zijn vooral grijze hoofden die deze middag geïnteresseerd voorover gebogen staan over de bijzondere kaart van Tilburg, gemaakt door de Russen in de tijd van de Koude Oorlog. Het roept bij sommigen herinneringen op aan het hamsteren ‘voor als de Russen zouden komen'.  

  1. Tilburgs echtpaar is 70 jaar getrouwd: 'Een bietje lief zijn voor elkaar hoort erbij’
    PREMIUM

    Tilburgs echtpaar is 70 jaar getrouwd: 'Een bietje lief zijn voor elkaar hoort erbij’

    TILBURG - Levenslang. Dat is hoe lang Frans en Toos van de Wouw - Govers al in elkaars leven zijn. De verliefdheid ontstond tijdens de bevrijding en Frans heeft nooit anders gewild dan zijn huidige vrouw. Hij was twintig toen hij zeventig jaar geleden in het huwelijksbootje stapte met Toos, die op dat moment achttien lentes telde. ,,Je moet gewoon een bietje lief zijn tegen elkaar, dat hoort erbij", vertelt Toos.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.