Volledig scherm
PREMIUM
De Wereldkeuken draait op volle sterkte om de maklouba klaar te maken. © Beeld Werkt

Het Ronde Tafelhuis jubileert met maklouba en Job Cohen

TILBURG - Al tien jaar lang verbindt Het Ronde Tafelhuis mensen van verschillende culturen en religies in het multiculturele Tilburg Noord. Dat wordt vandaag gevierd met de officiële opening van de Wereldkeuken.

In de keuken heerst een gezellige drukte. Wajidullah houdt de deksel omhoog van een enorme pan om het gehakt te laten zien. Een belangrijk ingrediënt voor de maklouba. Maklouba? ,,Een Syrisch gerecht”, zegt Malek. Mazen pakt een wit bakje om te demonstreren hoe het gerecht in laagjes wordt opgebouwd: ,,Eerst vlees, dan aubergine en dan rijst. En dan maklouba!” Hij zet het bakje op zijn kop op een bord. ,,Maklouba betekent omdraaien in het arabisch”, legt Houria uit.

  1. Twee overvallen op horecazaken binnen 10 minuten tijd in Tilburg, vermoedelijk schot gelost
    VIDEO

    Twee overvallen op horecaza­ken binnen 10 minuten tijd in Tilburg, vermoede­lijk schot gelost

    TILBURG - In Tilburg zijn vrijdagavond even voor 21.30 uur binnen 10 minuten tijd twee overvallen gepleegd op horecagelegenheden. Chinees afhaalrestaurant Ho-Ho aan het Pieter Postplein en een cafetaria De Vriendschap aan de Goirkestraat zijn overvallen. Aan het Pieter Postplein zou een keer in de lucht zijn geschoten. Het is nog niet duidelijk of het om een of meerdere daders gaat. Dat meldt de politie.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.