Volledig scherm
Pontje Piushaven ligt er klaar voor. © Pix4Profs

Het (stort)regende namen voor het nieuwe Pontje

Do 8 nov: D’n over-en-weer, Pontificaal, De Pont II, D'n Ferry, etc. etc. Godallejezus wat kwamen er veel namen binnen voor het pontje van de Piushaven. Zo'n 300 reacties op Facebook en d'n Twitters, nog eens bijna 150 namen in de mail. 

Niet dat we nu 450 namen overhouden, sommige namen werden tientallen keren ingestuurd. Zo was de naam Piuspont (of Pius Pontje en andere variaties) goed voor een veertigtal inzendingen. Nog zo'n naam die heel vaak in de virtuele bus plofte: Den Overkaant (Of: Den Oversteek, Naor d’n Ooverkaant). 

Er valt in ieder gevoel genoeg te kiezen. Of het nu De Swirskaanter, de Ferry (Van de Zaande inderdaad, maar ook pontje in het Engels), de Drs. P. of iets helemaal anders wordt. Persoonlijk schat ik de kansen voor de ingezonden naam ‘Lul op 'n drumstel’ niet heel hoog in. Maar ach, wie zal het zeggen?  

Jury

De volledige lijst gaat door naar een jury met daarin twee bewoners uit Armhoef en Jeruzalem, wethouder Berend de Vries (anders had ‘ie waarschijnlijk de naam Berend Botje erop geplakt) en Marije van Pamelen, de Junior Stadsdichter van Tilburg. 

In december heeft de jury de lijst tot een handjevol namen teruggesnoeid en daar mag u dan online op stemmen. De ‘winnaar‘ krijgt eeuwige roem en glorie en wellicht de eerste oversteek met het pontje. Of iets anders leuks, ook daar kijken we nog even naar. 

Afijn, bent u op de hoogte. Wordt vervolgd!

  1. Poppodium 013 bestaat 20 jaar: twintig feiten op een rij
    Foto's+video

    Poppodium 013 bestaat 20 jaar: twintig feiten op een rij

    TILBURG - Precies twintig jaar geleden opende Poppodium 013 de deuren. Het grootste poppodium van Nederland en dat in hartje Tilburg. Voor die tijd was dat nog uniek, want het was het eerste nieuwe gebouw voor popmuziek in het stadscentrum en het zette een voorbeeld neer voor andere poppodia. Een nieuwbouwgolf aan professionele poppodia in andere delen van het land volgde. Maar weet je ook waar die cd's aan de buitenkant van het gebouw voor staan? En hoeveel mensen er na de heropening van 2015 nu in passen? Twintig feiten over 013 op een rij:

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.