Volledig scherm
Pontje Piushaven ligt er klaar voor. © Pix4Profs

Het (stort)regende namen voor het nieuwe Pontje

Do 8 nov: D’n over-en-weer, Pontificaal, De Pont II, D'n Ferry, etc. etc. Godallejezus wat kwamen er veel namen binnen voor het pontje van de Piushaven. Zo'n 300 reacties op Facebook en d'n Twitters, nog eens bijna 150 namen in de mail. 

Niet dat we nu 450 namen overhouden, sommige namen werden tientallen keren ingestuurd. Zo was de naam Piuspont (of Pius Pontje en andere variaties) goed voor een veertigtal inzendingen. Nog zo'n naam die heel vaak in de virtuele bus plofte: Den Overkaant (Of: Den Oversteek, Naor d’n Ooverkaant). 

Er valt in ieder gevoel genoeg te kiezen. Of het nu De Swirskaanter, de Ferry (Van de Zaande inderdaad, maar ook pontje in het Engels), de Drs. P. of iets helemaal anders wordt. Persoonlijk schat ik de kansen voor de ingezonden naam ‘Lul op 'n drumstel’ niet heel hoog in. Maar ach, wie zal het zeggen?  

Jury

De volledige lijst gaat door naar een jury met daarin twee bewoners uit Armhoef en Jeruzalem, wethouder Berend de Vries (anders had ‘ie waarschijnlijk de naam Berend Botje erop geplakt) en Marije van Pamelen, de Junior Stadsdichter van Tilburg. 

In december heeft de jury de lijst tot een handjevol namen teruggesnoeid en daar mag u dan online op stemmen. De ‘winnaar‘ krijgt eeuwige roem en glorie en wellicht de eerste oversteek met het pontje. Of iets anders leuks, ook daar kijken we nog even naar. 

Afijn, bent u op de hoogte. Wordt vervolgd!

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.