Het tijdperk Hendrik Driessen in vogelvlucht

VIDEOTILBURG - Vliegen is zijn grote hobby. Hendrik Driessen heeft al dertig jaar nog een stuurknuppel in handen: van museum De Pont. Maar de Eindhovenaar heeft de landing ingezet: deze week zwaait hij af als directeur in Tilburg. We gaan mee, mee de lucht in. En kijken rond en terug. „De mooiste collecties zijn die die je nooit hebt kunnen kopen”, mijmert de piloot.

Kempen Airport in Budel ontvouwt zich pas als je er vlak voor staat. Het ligt wat verloren in de hoek van een industrieterrein. De inrichting is eenvoudig. Er is een kleine parkeerplaats, een brasserie (De Coockpit), een simpele verkeerstoren, een hangar en een baan om op te stijgen en te landen. De kleine tweepersoons-Cessna staat buiten al klaar. Piloot Hendrik Driessen neemt eerst nog de tijd om alles te checken. Dan is het instappen, koptelefoons op en de lucht in. Op een kaart toont hij de vlucht die we maken: over de grens met België naar Baarle-Nassau, daar een bocht en via Tilburg weer terug naar Budel.

  1. Week na een ‘cursus alcohol en geweld’ slaat P. hotelportier in elkaar: ‘ik had echt veel gedronken’
    PREMIUM

    Week na een ‘cursus alcohol en geweld’ slaat P. hotelpor­tier in elkaar: ‘ik had echt veel gedronken’

    TILBURG - Een week nadat de verdachte een cursus van justitie over de combinatie alcohol en geweld heeft gevolgd, gaat het weer fout. Eind 2017 slaat S.P. (24) samen met een vriend de bewaker van het City Hotel in Tilburg helemaal in elkaar. Of de verdachte dan niets heeft geleerd, wil de politierechter in Breda weten. ,,Ik kan me echt niets herinneren van die avond. Ik had echt heel veel gedronken.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.