Volledig scherm
Tilburgse kermis komt eraanvan den Heuvel Infrastructuur is volop bezig om lichtmasten en lichtarmaturen die in de weg staan te verwijderen van de kermisterreinen. na de kermis worden ze weer opnieuw teruggeplaatst en aangesloten op stroom. © Jan van Eijndhoven

Het Tilburgse centrum is op slot: zo kun je de stad bereiken tijdens de kermis

TILBURG - De Tilburgse Kermis gaat vrijdag weer van start, maar tot die tijd moet er nog een hoop gebeuren. De voorbereidingen startten dinsdag om 12.00 uur en dat betekent dat er vanaf dat moment tot woensdag 1 augustus een hoop straten zijn afgesloten. Hier vind je alle belangrijke informatie over de bereikbaarheid van de stad. 

Afgesloten straten

• De Besterdring vanaf het NS-plein tot en met het Besterdplein. Verkeer kan wel oversteken via de Johannes van Oisterwijkstraat, daar staan verkeersregelaars.

•  Het NS-plein met het parkeerterrein is volledig afgesloten aan de noordzijde en beide rijbanen tussen de Spoorlaan en de Besterdring, tot aan de Schaepmanstraat.

• De Burgemeester Brokxlaan wordt niet gebruikt voor attracties, maar is toch afgesloten vanaf NS-plein tot aan het station.

• De Spoorlaan tussen de Magazijnstraat en de parkeergarage 013-Tivoli. Deze afsluiting is inclusief het kruispunt van de Heuvelring met het NS-plein.

• De gehele heuvelring - inclusief korte Heuvel - tussen de Spoorlaan tot aan het Piusplein

• Het Piusplein is volledig afgesloten, maar er is wel een doorsteek mogelijk bij de Jan Aartsetraat

• De gehele Paleisring is samen met het Stadhuisplein dicht tot aan de Bisschop Zwijsenstraat. Laats genoemde straat is tijdelijk toegankelijk vanuit beide richtingen. 

Hieronder zie je welke straten in Tilburg zijn afgesloten, waar je je auto of fiets kwijt kan en waar de toiletten zijn.

Parkeren

Wie besluit om met de auto naar Tilburg te komen tijdens de kermis, kan het beste parkeren bij het parkeerterrein van de universiteit aan de Warandelaan. Parkeren is gratis. Vanaf dat terrein rijden tijdens de openingstijden van de kermis pendelbussen naar de Burgemeester Brokxlaan. Hiervoor betaal je 1 euro per persoon. 

Een andere optie buiten het centrum is het parkeerterrein van Stappegoor. Parkeer je liever dichterbij de kermis? Dan kan je je auto kwijt in de parkeergarages Pieter Vreedeplein, Heuvelpoort, Koningsplein, Schouwburg, Knegtel of Tivoli. Deze garages zijn van 21 tot en met 30 juli 24 uur per dag open. De Emmapassage-garage is van 17 juli tot en met 31 juli gevuld met een attractie en is hierdoor gesloten. Om mij de Heuvelpoort te komen, kan je het beste omrijden via de Jan Aartestraat.

Voor mindervaliden zijn er speciale plekken in de vijf bovengenoemde parkeergarages. Daarnaast zijn er in de Gasstraat, zijstraten van het Besterdplein, nabij de Heikese kerk, Veemarktstraat en bij het NS-plein voor kledingzaak De Cock extra parkeerplaatsen vrij gemaakt. 

Ook voor fietsers zijn genoeg plekken om het rijwiel te stallen. Dat kan gratis bij de Concertzaal, waar extra plaatsen zijn gemaakt. Ook de stalling bij het Pieter Vreedeplein en de Spoorlaan zijn open. De fietsenstalling onder de Heuvel en bij de Katterug zijn tot en met 1 augustus gesloten. 

Extra treinen

Op roze maandag wordt er tot diep in de nacht door gefeest en komen er bezoekers vanuit het hele land naar Tilburg. Om die reden zet de NS extra lange treinen in en rijden er 's nachts extra nachttreinen. Om 02.25 rijdt de laatste richting Rotterdam en Eindhoven en om 02.35 richting Utrecht via Den Bosch. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.