Pietje van Caulil, het 3-jarige jongetje overlijdt aan de gevolgen van een granaatscherf. Hij wordt in zijn hoofd geraakt als een Duits vliegtuig op 21 februari 1945 dertig brisantbommen boven Tilburg dropt.
Volledig scherm
PREMIUM
Pietje van Caulil, het 3-jarige jongetje overlijdt aan de gevolgen van een granaatscherf. Hij wordt in zijn hoofd geraakt als een Duits vliegtuig op 21 februari 1945 dertig brisantbommen boven Tilburg dropt. © Regionaal Archief Tilburg

‘Het verhaal’ van 753 Tilburgse oorlogsslachtoffers: ‘Ze eindigen allemaal triest’

TILBURG - Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwamen 753 Tilburgers om het leven door oorlogsgeweld. Wie waren ze, wat is ze overkomen? Een team van onderzoekers is druk bezig om ze allemaal ‘een gezicht’ te geven. ,,We gaan stug door tot we alle verhalen hebben.” 

  1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
    Mijn bevalling

    Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

    Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.