Volledig scherm
PREMIUM
Het blowen van onder staatstoezicht geteelde wiet: voor 2021 gaat het er zeker niet van komen. © anp

Het wietkarretje loopt vast in de modder

COLUMN PLAATS DELICT‘Ken je die mop van dat kabinet met de wietproef?’, schreven de makers van het ‘geestverruimende’ cannabismagazine CNNBS vorige week op hun website. Het experiment is volgens hen tot mislukken gedoemd, vergelijkbaar met de flauwe grap over die twee jongens die naar Parijs zouden gaan. 

Je hebt geen geestverruimende middelen nodig om vast te stellen dat het enthousiasme over de in 2017 aangekondigde wietproef danig getemperd is. Ook in Brabant, waar talloze burgemeesters jarenlang een stevige lobby voerden voor het reguleren of legaliseren van de wietteelt, die vrijwel volledig in handen is geraakt van de georganiseerde misdaad. Nadat het kabinet eind vorige week bekend maakte dat het experiment pas in 2021 van start gaat, bracht alleen de Bredase burgemeester Paul Depla nog wat waarderende woorden te berde: ‘Je ziet duidelijk de wens van de regering om het experiment te doen slagen’.

  1. Voorwaardelijke celstraf voor relschopper Willem II, taakstraffen voor vijf andere Tilburgse supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voetbal’
    PREMIUM
    Update

    Voorwaarde­lij­ke celstraf voor relschop­per Willem II, taakstraf­fen voor vijf andere Tilburgse supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voet­bal’

    BREDA/TILBURG - Een Willem II-supporter krijgt twee maanden voorwaardelijke celstraf voor de zware rellen vorig jaar bij de derby NAC-Willem II. De Tilburger stookte volgens de politierechter in Breda andere supporters op en beledigde een agent. Vijf andere Willem II’ers krijgen een werkstraf, variërend van 150 tot 200 uur.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.