Fenna wordt vandaag 5 jaar, maar ze mag niet trakteren op school, dus heeft haar moeder raamvisite uitgenodigd in de klas-app. De snoepjes staan buiten voor de mensen die haar komen feliciteren en naar haar komen zwaaien. Haar juf Annemieke van de Anspachschool is een van de bezoekers.
Volledig scherm
Fenna wordt vandaag 5 jaar, maar ze mag niet trakteren op school, dus heeft haar moeder raamvisite uitgenodigd in de klas-app. De snoepjes staan buiten voor de mensen die haar komen feliciteren en naar haar komen zwaaien. Haar juf Annemieke van de Anspachschool is een van de bezoekers. © Pix4Profs/Jan Stads

Hieperdepiep voor Fenna: verjaardagsfeestje... aan de deur

DONGEN - Weken, zo niet maanden van nachtjes aftellen. De uitnodigingen voor het partijtje zijn al weken onderweg. En als de grote dag, dé dag waarop je éindelijk vijf jaar wordt, is aangebroken, is er het coronavirus en is de school dicht. 

Natuurlijk is er groter leed in deze tijd. Maar voor een vijfjarige is dat moeilijk te bevatten. Je eerste verjaardag op de basisschool zonder door de juf gemaakte kroon, geen klasgenootjes die je toezingen en geen traktaties om mee rond te gaan. 

Om Fenna Hazenberg toch het feest te geven waar ze zo naar uit heeft gekeken, bedacht Fenna's moeder een traktatie- en zwaaifeestje. Alle kinderen uit de klas, inclusief de juffie Anita en Annemieke zijn door mama per app uitgenodigd om een traktatie te komen halen. 

Mooie tekening

Uiteraard niet allemaal tegelijkertijd en uiteraard met de afstandsregels in acht genomen. Bijna alle kinderen uit de klas zijn dinsdag langsgekomen. De meesten met een mooie tekening, met een kaartje of een klein cadeautje in de vorm van een stickervelletje of kleurboek. 

En als de juf ineens op je verjaardag in de tuin staat, is dat natuurlijk ook heel bijzonder. Voor elke bezoeker ligt er een zakje snoep klaar. ,,Eigenlijk niet zo'n hele gezonde traktatie", zegt moeder Linda. ,,Maar ik hield er rekening mee dat het ook zou kunnen regenen." 

Cupcakes

Onder deze omstandigheden is het vast geen probleem. De jarige jet Fenna straalt bij alle aandacht. Zo wordt de dag, die al begon met een video-telefoontje van oma, per post bezorgde cadeaus én de feestelijk versierde cupcakes later op de middag, toch nog een échte verjaardag. 

Klasgenootjes die al uitgenodigd waren voor het partijtje kunnen overigens gerustgesteld worden. Zodra de scholen weer open zijn en het normale leven weer vorm krijgt, komt er gewoon een nieuwe uitnodiging.

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.