Volledig scherm
Geweld tegen vrouwen is vooral een mannenprobleem. Feniks tracht daarom betrekken bij de bestrijding te betrekken. © Feniks

Hij voor zij: stop seksueel geweld tegen vrouwen

TILBURG - Wat kunnen mannen doen om (seksueel) geweld tegen vrouwen te bestrijden? Dat is het thema van de avond 'hij voor zij’ op donderdag 26 september in de LocHal in Tilburg.  

Bijna de helft van de Nederlandse vrouwen krijgt na haar 15e te maken met (seksueel) geweld. Dat wordt in negen van de tien gevallen gepleegd door een man. Waarom wordt dit dan toch vooral gezien als een vrouwenprobleem?

Dat is het uitgangspunt van de avond ‘hij voor zij’ die Feniks donderdagavond vanaf 19.30 uur houdt in de Kennismakerij van de LocHal. Jens van Tricht vertelt over het belang van mannenemancipatie. CDA-wethouder Rolph Dols presenteert eerste resultaten van een enquête over straatintimidatie onder 6000 Tilburgers. Hoe straatintimidatie voelt kun je zelf ervaren in een 'virtual reality experience’. Verschillende landelijke en regionale organisaties op het gebied van geweld tegen vrouwen zijn aanwezig. De band Baron zorgt voor een muzikale afsluiting. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (6%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (35%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (31%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (27%)
1389 stemmen