Volledig scherm
Burgemeester Ryan Palmen geeft het goede voorbeeld en vervangt een tegel in zijn tuin voor een plant. © Gemeente Hilvarenbeek

Hilvarenbeek deelt planten uit om verstening van tuinen tegen te gaan

HILVARENBEEK - Inwoners van de gemeente Hilvarenbeek kunnen zaterdag 23 juni een tegel of twee klinkers inruilen voor een plant. Met de actie wil de gemeente de inwoners aanmoedigen om verharding van tuinen te beperken. Door de toenemende verstening van tuinen kan regenwater steeds minder de grond intrekken, met alle gevolgen van dien.

'Tegel eruit, plant erin', zo luidt de actie waarmee Hilvarenbeek aan een klimaatbestendige gemeente wil werken. Burgemeester Ryan Palmen gaf dinsdag alvast het startsein door in zijn eigen tuin een aantal tegels door planten te vervangen. ,,Door net als ik een stukje tuinverharding te vervangen door groen, kan het regenwater de grond in. Op die manier zijn we beter voorbereid op hevige regenbuien. Bovendien houdt groen de tuin koeler op hete zomerse dagen", aldus Palmen.

De planten worden 23 juni van 9.00 tot 16.00 uur uitgedeeld op de gemeentewerf aan de Bukkumweg. Bekenaren die een tegel of twee klinkers willen inruilen, kunnen kiezen voor een vlinderstruik, lavendel of kamperfoelie. In de hal van het gemeentehuis is de komende weken de maquette 'versteende tuin' te zien. Deze maquette laat zien wat bewoners kunnen doen om een verharde tuin te veranderen in een levendige, groene tuin.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.