Volledig scherm
PREMIUM
Boterpad. © BD

Hilvarenbeek en Goirle laten bewoners 27.000 euro ophoesten voor verharding Boterpad

HILVARENBEEK/GOIRLE - Opstuivend zand, modderplassen, gaten in het wegdek en stof op de gewassen. De drie gezinnen die langs het Boterpad in Hilvarenbeek en Goirle wonen en werken zijn er helemaal klaar mee. Ze hebben de beide gemeenten gevraagd om het 500 meter lange zandpad te verharden, maar wie moet dat betalen?

Het Boterpad is een doodlopende weg, lopend van de Lage Wal in Goirle tot aan het terrein van de Beekse Bergen. Langs een deel van de weg, die ongeveer voor de helft is verhard, loopt de gemeentegrens tussen Goirle en Hilvarenbeek. Twee van de drie gezinnen langs het Boterpad wonen op Goirlese grond, maar het zandpad is nog steeds grondgebied van de gemeente Hilvarenbeek. Die is ook verantwoordelijk voor het onderhoud.

  1. Poppodium 013 bestaat 20 jaar: twintig feiten op een rij
    Foto's+video

    Poppodium 013 bestaat 20 jaar: twintig feiten op een rij

    TILBURG - Precies twintig jaar geleden opende Poppodium 013 de deuren. Het grootste poppodium van Nederland en dat in hartje Tilburg. Voor die tijd was dat nog uniek, want het was het eerste nieuwe gebouw voor popmuziek in het stadscentrum en het zette een voorbeeld neer voor andere poppodia. Een nieuwbouwgolf aan professionele poppodia in andere delen van het land volgde. Maar weet je ook waar die cd's aan de buitenkant van het gebouw voor staan? En hoeveel mensen er na de heropening van 2015 nu in passen? Twintig feiten over 013 op een rij:

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.