Volledig scherm
PREMIUM
Boterpad. © BD

Hilvarenbeek en Goirle laten bewoners 27.000 euro ophoesten voor verharding Boterpad

HILVARENBEEK/GOIRLE - Opstuivend zand, modderplassen, gaten in het wegdek en stof op de gewassen. De drie gezinnen die langs het Boterpad in Hilvarenbeek en Goirle wonen en werken zijn er helemaal klaar mee. Ze hebben de beide gemeenten gevraagd om het 500 meter lange zandpad te verharden, maar wie moet dat betalen?

Het Boterpad is een doodlopende weg, lopend van de Lage Wal in Goirle tot aan het terrein van de Beekse Bergen. Langs een deel van de weg, die ongeveer voor de helft is verhard, loopt de gemeentegrens tussen Goirle en Hilvarenbeek. Twee van de drie gezinnen langs het Boterpad wonen op Goirlese grond, maar het zandpad is nog steeds grondgebied van de gemeente Hilvarenbeek. Die is ook verantwoordelijk voor het onderhoud.

  1. Bewoners Perosiflat staan middernacht opnieuw voor falende elektrische deur: 'WonenBreburg laat ons in de steek'
    Video

    Bewoners Perosiflat staan midder­nacht opnieuw voor falende elektri­sche deur: 'WonenBre­burg laat ons in de steek'

    TILBURG - ,,Dit is schandalig, ik voel me in de steek gelaten door de verhuurder." Dagelijks staan de bewoners van de Perosiflat aan de Perosistraat in Tilburg buiten hun deur, die vaak niet opengaat met hun elektrische sleutel. Saddik Ourahou (30) stond zaterdagnacht om 00.30 uur wéér een half uur voor een dichte deur van de Perosiflat in Tilburg. Die weigert al drie dagen met zijn sleutel - en die van zijn buren - goed open te gaan.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.