Volledig scherm
PREMIUM
De stal aan de lage Mierdseweg 8a in Esbeek. © Google Street View

Hilvarenbeek: ‘Gedogen varkensstal in Esbeek duurde te lang’

ESBEEK - De gemeente Hilvarenbeek had strakkere afspraken moeten maken over het gedogen van een varkensstal zonder vergunning in Esbeek. Dat heeft de Hilvarenbeekse wethouder Ted van de Loo gezegd. Hoewel de vergunning al in 2015 werd ingetrokken, is de stal voor 1.200 varkens aan de Lage Mierdseweg sindsdien steeds in gebruik geweest.

Volledig scherm
Wethouder Ted van der Loo. © Jeroen Verhelst

De gemeente was in deze vier jaar steeds op de hoogte van het gebruik van de stal. In 2015 werden daarover namelijk afspraken gemaakt met eigenaar Ad van Dommelen. De varkenshouder was toen al bezig met plannen voor woningbouw op een aantal locaties aan de Groenstraat in Esbeek. Onderdeel van deze plannen was de sanering van vijf intensieve veehouderijen.

Volgens de afspraak met de gemeente mocht Van Dommelen zijn stal aan de Lage Mierdseweg blijven gebruiken zolang het nieuwe bestemmingsplan voor de Groenstraat nog in ontwikkeling was. In september neemt de gemeenteraad eindelijk een besluit over de herontwikkeling van de Groenstraat. Dat betekent dat de stal aan de Lage Mierdseweg vier jaar lang is gedoogd. Te lang, zo moet Van de Loo toegeven.

  1. Opluchting bij podiumschuwe Arjen na vier  uitverkochte concerten, duizenden fans zielsgelukkig

    Opluchting bij podiumschu­we Arjen na vier uitverkoch­te concerten, duizenden fans zielsgeluk­kig

    Arjen Lucassen, het meesterbrein achter het wereldberoemde rockoperaproject Ayreon, kijkt met een positief gevoel terug op de vier zeer exclusieve concerten die hij afgelopen weekend in het Tilburgse poppodium 013 heeft gegeven. De Brabantse kluizenaar lokte 12.000 bezoekers uit ruim zestig landen naar Nederland, een unieke prestatie voor een Nederlandse muzikant. ,,Zelfs deze perfectionist is heel tevreden!”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.