Volledig scherm
PREMIUM
© Van Gogh National Park

Hilvarenbeek haakt niet aan bij samenwerking Van Gogh Nationaal Park, ‘Geen raakvlakken met schilder’

HILVARENBEEK - Hilvarenbeek heeft bedankt voor het aanbod om deel te nemen aan een samenwerking met Van Gogh Nationaal Park. Een stuurgroep waarin de provincie, gemeenten en waterschappen zijn vertegenwoordigd, wil een nieuwe status voor het Nationaal Park verwerven, maar Hilvarenbeek heeft laten weten dat de gemeente te weinig binding heeft met de wereldberoemde kunstschilder.

Het Van Gogh Nationaal Park is een groen gebied in het hart van Brabant, omringd door de steden Tilburg, Waalwijk, Den Bosch en Eindhoven. Natuurgebieden de Loonse en Drunense Duinen, de Oisterwijkse Vennen, de Kampina en Nationaal Landschap Het Groene Woud vallen binnen de grenzen van het park. De stuurgroep Van Gogh Nationaal Park heeft de ambitie om voor de groene buitentuin van de steden de status van Nationaal Park ‘Nieuwe Stijl’ te verwerven. Deze parken moeten meer zijn dan alleen natuurterreinen. Het moeten grotere, samenhangende gebieden zijn waarin bewoners, maatschappelijke instellingen en ondernemers een rol spelen. 

 1. Mobiele daklozenopvang van Joshua gestolen in Tilburg: ‘Het wordt koud, ik hoop dat je hem terugbrengt’
  PREMIUM

  Mobiele daklozenop­vang van Joshua gestolen in Tilburg: ‘Het wordt koud, ik hoop dat je hem terug­brengt’

  TILBURG - De caravan die Tilburger Joshua Campbell (38) jaarlijks neerzet voor daklozen in de Nimrodstraat in Tilburg is dinsdag verdwenen. Tijdens de koude nachten legt de Tilburger, die zelf ook een tijd op straat sliep, brood en dekens erin voor mensen die dat hard nodig hebben. ,,Maar een vriend belde mij gisteren om te vertellen dat hij er iemand mee weg zag rijden.”
 2. ‘Ode aan de Kelderklasse’: Voetballen voor de pinten, niet de punten
  PREMIUM

  ‘Ode aan de Kelderklas­se’: Voetballen voor de pinten, niet de punten

  TILBURG- De geur van het slechte, omgeploegde gras op veld 6 bij de plaatselijke voetbalclub. Het achteraf-veldje waar 22 voetballers spelen voor de drie punten, of drie pinten. Er staan kippen langs het veld, de trainer geeft aanwijzingen, zonder effect, en presteren in de derde helft is net zo belangrijk als de wedstrijd zelf. Herkenbaar voor spelers in de onderste regionen van het amateurvoetbal: de Kelderklasse.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.