Volledig scherm
PREMIUM
Maarten van de Donk neemt de felicitaties van raadsleden in ontvangst na zijn voordracht als burgemeester van Hilvarenbeek. © Jeroen Verhelst

Hilvarenbeek haalt ‘dijk van een bestuurder’ in huis

HILVARENBEEK - Toen Cees van Hoof donderdagavond namens de vertrouwenscommissie de naam van de nieuwe burgemeester bekendmaakte, werden er op de publieke tribune wat vragende blikken uitgewisseld. Maarten van de Donk is voor velen in Hilvarenbeek nog een grote onbekende, maar in Rotterdam liet hij een sterke indruk achter.

Volledig scherm
Maarten van de Donk. © Jeroen Verhelst

,,Een dijk van een bestuurder”, zo typeert het Rotterdamse VVD-raadslid Jan-Willem Verheij zijn voormalige fractiegenoot. Van 2010 tot 2017 zat Verheij (met een korte onderbreking) samen met Maarten van de Donk in de Rotterdamse gemeenteraad. Hij leerde zijn fractiegenoot kennen als iemand die altijd wist waar hij over sprak. ,,Hij had zijn zaakjes altijd op orde”, aldus Verheij, die Van de Donk ook prijst om zijn scherp analytisch vermogen. ,,En bovendien is het ook gewoon een fijne kerel.”

Verheij wist niet dat Van de Donk de ambitie had om burgemeester te worden, maar nu hij is voorgedragen denkt de Rotterdammer dat zijn voormalig fractiegenoot een uitstekende keuze is van Hilvarenbeek. ,,Ik zie het hem al helemaal doen.” Als raadslid en fractievoorzitter in Rotterdam hield Van de Donk zich vooral bezig met het sociale domein. ,,Maar ook de veiligheidsdossiers had hij altijd vlijmscherp in beeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.