Volledig scherm
Een nepwapen in een kermiskraam (dit is niet een van de wapens die in Hilvarenbeek in beslag zijn genomen).

Hilvarenbeek neemt twee realistische speelgoedwapens in beslag tijdens kermis

HILVARENBEEK - Tijdens een controle op de kermis in Hilvarenbeek hebben ambtenaren van de gemeente Hilvarenbeek twee realistische speelgoedwapens in beslag genomen. De twee nepwapens werden door een exploitant van een spelletjeskraam als prijs aangeboden. Dat is in Hilvarenbeek niet toegestaan. Volgens een gemeentewoordvoerster was de exploitant na goed overleg bereid om het speelgoed af te staan. Er zijn geen boetes uitgedeeld.

Hoewel speelgoedwapens met een CE-keurmerk niet verboden zijn, heeft de gemeente Hilvarenbeek in de verpachtingsvoorwaarden voor de kermis opgenomen dat er geen imitatiewapens als prijs mogen worden aangeboden. Dat geldt ook overigens ook voor voor alcoholhoudende dranken, e-sigaretten, messen of steekwapens.

Tijdens de kermis controleert de gemeente een aantal keer of de exploitanten zich aan die voorwaarde houden. ,,Het gaat dan natuurlijk niet om van die fluoriserende waterpistolen", zegt een woordvoerster. ,,Het gaat om speelgoedwapens die moeilijk van echte wapens zijn te onderscheiden."

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.