Volledig scherm
Hilvarenbeek. © BD

Hilvarenbeek opent vacature voor wethoudersfunctie na vertrek Guus van der Put

HILVARENBEEK - Met een open sollicitatieprocedure gaat de gemeente Hilvarenbeek op zoek naar een vervanger voor Guus van der Put. De Goirlenaar trad begin november af als wethouder wegens persoonlijke omstandigheden. De vrijgekomen wethouderspost bevat de portefeuilles volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en duurzaamheid.

Het is niet voor het eerst dat Hilvarenbeek kiest voor open sollicitaties om een wethouder te vinden. Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 werd het nieuwe college op deze manier samengesteld. Behalve Guus van der Put werden toen ook Gerrit Overmans (samenleving) en Ted van de Loo (buitenruimte, infra en economie) benoemd tot wethouder. Deze drie wethouders kwamen allen van buiten Hilvarenbeek en zijn niet gelieerd aan een van de partijen in de gemeenteraad.

Bekenaar een pre

Volledig scherm
Guus van der Put trad begin november af als wethouder wegens persoonlijke omstandigheden. © Jeroen Verhelst

In de nu geopende vacature wordt het een pre genoemd als de kandidaat woonachtig is in Hilvarenbeek, al zijn bestuurlijke kwaliteiten en de vereiste competenties leidend. Een selectiecommissie van vijf raadsleden beoordeelt de ingekomen brieven en voert de gesprekken met kandidaten. In de commissie zijn raadsleden vertegenwoordigd van fracties HOI Werkt, Gemeenschapslijst, VVD en CDA. De fractie LEV ziet voor zichzelf geen rol weggelegd in de procedure.

De commissie streeft ernaar de procedure nog voor de jaarwisseling af te ronden en de nieuwe wethouder in januari aan de raad voor te dragen. Tot dan nemen Overmans en Van de Loo de taken waar. De opvolger van Guus van der Put moet onder meer aan de slag met het vastgelopen woningbouwbeleid, met de herontwikkeling van de locatie Hispohal en met de plannen voor de grootschalige opwek van groene energie. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.