Volledig scherm
Enthousiaste bezoekers tijdens de laatste editie van Woo Hah. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Hilvarenbeek wil volgend jaar ander verkeersplan zien voor WOO HAH!

HILVARENBEEK - Mocht hiphopfestival WOO HAH! volgend jaar willen terugkeren bij de Beekse Bergen, dan zal de organisatie met een ander verkeers- en vervoersplan moeten komen. Dat heeft de gemeente Hilvarenbeek aangegeven naar aanleiding van verkeersproblemen rond de laatste editie van het festival in juli.

Op vrijdag 12 juli, de eerste dag van het WOO HAH!, ontstond er op de wegen rond het festivalterrein een verkeerschaos doordat een groot deel van de bezoekers gelijktijdig per auto bij de Beekse Bergen arriveerde. Volgens de fractie Gemeenschapslijst zou dat op sommige plekken zelfs voor een onveilige situatie hebben gezorgd. De partij vroeg opheldering aan het college over de verkeersproblemen.

In een reactie op de vragen beaamt de gemeente dat er vrijdag op de toegangswegen tussen Tilburg en Hilvarenbeek ernstige verkeersproblemen ontstonden. Volgens de gemeente was er echter vier keer per dag overleg met de hulpdiensten en zou de bereikbaarheid voor ambulance en/of brandweer niet in gevaar zijn gekomen.

BKS en Decibel als voorbeeld

Een evaluatie van het festival met organiserende partijen Mojo en 013 moet nog plaatsvinden, maar de gemeente geeft nu al aan dat de instroom van bezoekers van WOO HAH! bij een eventuele volgende editie op een andere manier geregeld moet worden. WOO HAH! zou daarbij het verkeers- en vervoersplan van Best Kept Secret en Decibel Outdoor als voorbeeld kunnen nemen. ‘Deze evenementen zijn al vaker op de locatie Beekse Bergen georganiseerd en de ervaring leert dat de verkeerssituatie bij deze festivals beter onder controle is’, zo schrijft de gemeente als antwoord op de vragen van Gemeenschapslijst.

WOO HAH! werd dit jaar voor de tweede keer op de Beekse Bergen gehouden. Het driedaagse festival trekt zo'n 37.000 bezoekers. 

  1. Opluchting bij podiumschuwe Arjen na vier  uitverkochte concerten, duizenden fans zielsgelukkig

    Opluchting bij podiumschu­we Arjen na vier uitverkoch­te concerten, duizenden fans zielsgeluk­kig

    Arjen Lucassen, het meesterbrein achter het wereldberoemde rockoperaproject Ayreon, kijkt met een positief gevoel terug op de vier zeer exclusieve concerten die hij afgelopen weekend in het Tilburgse poppodium 013 heeft gegeven. De Brabantse kluizenaar lokte 12.000 bezoekers uit ruim zestig landen naar Nederland, een unieke prestatie voor een Nederlandse muzikant. ,,Zelfs deze perfectionist is heel tevreden!”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.