Volledig scherm
Een scene uit Voel de Man, de zesde voorstelling van theatergroep Rauwkost. © Koen Ketelaars / Rauwkost

Hilvarenbeekse theatergroep Rauwkost zoekt de grenzen op, 'Lelijkheid is juist interessant'

HILVARENBEEK - Een voorstelling over het leven van Jezus Christus met bekende Nederlandse liedjes en dat op Goede Vrijdag. De vergelijking met The Passion is snel gemaakt. Toch is het zeker geen Hilvarenbeekse versie van The Passion die theatergroep Rauwkost op 30 en 31 maart speelt in cultureel centrum Elckerlyc. 

Quote

Voor sommige mensen kunnen voorstel­lin­gen van Rauwkost wel eens schokkend zijn

Koen Ketelaars, Rauwkost

Volgens de Hilvarenbeekse theatermaker Koen Ketelaars gaat de muzikale voorstelling Voel de Man veel meer over de vrienden van Jezus. ,,We laten zien wat de apostelen doormaakten, hoe zij worstelden met hun gevoelens. We maken het menselijk en daardoor heel realistisch." 

Voel de Man is inmiddels de zesde voorstelling van de nog jonge theatergroep, die graag de rauwe randjes van het toneel opzoekt. Ketelaars: ,,Met Rauwkost willen we 'puur' theater maken. We willen ook de lelijke kanten van karakters laten zien. Voor sommige mensen in het publiek is dat wel eens schokkend of confronterend, maar die lelijkheid vind ik juist interessant. We zijn daarin nog steeds zoekende naar onze grenzen."

Ook voor Voel de Man bestaat de cast van Rauwkost weer vrijwel volledig uit acteurs uit de gemeente Hilvarenbeek en omstreken. 30 spelers en muzikanten doen mee op 30 en 31 maart. Rob Verhoeven (piano en gitaar), Tuur van Gorp (slagwerk) en Claartje van der Meer (contrabas) verzorgen de muziek. Op beide avonden begint de voorstelling in Elckerlyc om 20.30 uur.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.