Volledig scherm
PREMIUM
Gerrit de Laat woonde jarenlang in een voormalig clubhuis van een hondenvereniging, totdat hij daar moest vertrekken van de gemeente Hilvarenbeek. © Pix4Profs/Jan Stads

Hilvarenbekenaar mag niet wonen in voormalig clubhuis, 'Varkens zijn hier blijkbaar meer waard dan mensen’

HILVARENBEEK - Het is wennen voor Gerrit de Laat en Conny van den Boomen. Zo’n acht jaar lang woonden ze in hun eigen paradijsje op een afgelegen bosperceel. Ver van de bewoonde wereld, tussen het groen, op een steenworp afstand van de Goirlesedijk. Maar nu zijn ze terug in een Hilvarenbeekse woonwijk.

Het was een verhuizing tegen wil en dank. De gemeente had gedreigd met een dwangsom van 100.000 euro als ze hun verblijf aan de Goirlesedijk niet zouden verlaten. De bewoning van het perceel was namelijk illegaal. ,,Puur volgens de letter van de wet was dat zo, maar wie had daar nu last van ons?”

  1. Opluchting bij podiumschuwe Arjen na vier  uitverkochte concerten, duizenden fans zielsgelukkig

    Opluchting bij podiumschu­we Arjen na vier uitverkoch­te concerten, duizenden fans zielsgeluk­kig

    Arjen Lucassen, het meesterbrein achter het wereldberoemde rockoperaproject Ayreon, kijkt met een positief gevoel terug op de vier zeer exclusieve concerten die hij afgelopen weekend in het Tilburgse poppodium 013 heeft gegeven. De Brabantse kluizenaar lokte 12.000 bezoekers uit ruim zestig landen naar Nederland, een unieke prestatie voor een Nederlandse muzikant. ,,Zelfs deze perfectionist is heel tevreden!”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.