Volledig scherm
PREMIUM
De ondertekening van de intentieverklaring met vlnr. Lodewijk Burghout (Zonnepark Haghorst), Piet Verhoeven (Hilverstroom), Jos Römgens (Hilverstroom), Thijs van Oirschot (initaitiefnemer zonnepark Haghorst), Peter Offenberg (Hilverstroom) en Milko Huijben (Hilverstroom). © Hilverstroom

Hilverstroom en Zonnepark Haghorst willen samen eerste zonneweide realiseren

HAGHORST - Energiecoöperatie Hilverstroom en Zonnepark Haghorst hebben een intentieverklaring ondertekend om samen de eerste grootschalige zonneweide in de gemeente Hilvarenbeek te realiseren. Op een locatie bij Haghorst moet zo'n 20 hectare aan zonnepanelen komen te liggen, waarvan ook de inwoners van de gemeente kunnen profiteren.

Volledig scherm
Links de beoogde locatie voor het zonnepark aan de Driehuizerweg bij Haghorst. Rechts bungalowpark Stille Wille. © Zonnepark Haghorst

Het Zonnepark Haghorst is een initiatief van dorpsbewoner Thijs van Oirschot. Hij is al zo’n 2,5 jaar bezig met het project en werkt inmiddels samen met Lodewijk Burghout. De beoogde locatie voor het zonnepark ligt aan de Driehuizerweg, vlakbij bungalowpark Stille Wille en iets ten zuiden van de A58. Van Oirschot: ,,Al vanaf het begin wilde ik Hilverstroom bij het project betrekken. Burgerparticipatie is namelijk een belangrijk onderdeel van het plan. Zoals Hilverstroom inwoners de mogelijkheid biedt om deel te nemen aan windpark Spinderwind, willen we straks ook zondelen verkopen op ons zonnepark.”

Volgens Milko Huijben, bestuurslid Hilverstroom, staat Van Oirschot precies voor het type project waar de energiecoöperatie mee wil samenwerken: ,,Wij zijn nooit zo voor grote landelijke energieclubs geweest die alles naar zich toetrekken. Thijs is een lokale jongen, enthousiast en ondernemend, en wil dat inwoners kunnen participeren.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.