Volledig scherm
Veemarktkwartier-man Stefan Lanslots ruimde meteen maar zijn eigen kasten uit. © Privé-archief

Hip Veemarktkwartier ruimt massaal de kledingkast leeg voor Vincentshop: ‘Zéér geslaagde actie’

Vrij 5 apr: Hoppa, mooi een-tweetje in het Veemarktkwartier. Bij de Vincentshop snakken ze naar hippe/mooie tweedehandskleding, de jonge kwartiermakers in het gebied besloten massaal hun kledingkasten leeg te ruimen. 

Quote

De werkende jongere heeft daar geen tijd voor

Jan Mols

,,Ik schat dat zo'n 90 tot 100 mensen uit het Veemarktkwartier deze week hier met kleren aan de deur stonden”, zegt Joost Mols, voorzitter van de Vincentshop. ,,Als je bedenkt dat hier in het gebied zo'n 200 mensen werken, kun je wel zeggen dat het een zéér geslaagde actie was.” 

De Vincentshop is een vrijwilligersorganisatie waar ze tweedehandskleding binnenkrijgen en weer verkopen. Iedere euro die zo binnenkomt, wordt uitgegeven aan armoedebestrijding. Maar, vertelt Mols, er wordt vooral door ouderen en mensen van middelbare leeftijd kleding gedoneerd. ,,De werkende jongere heeft daar geen tijd voor.”

Cool & onweerstaanbaar

En dan is daar Stefan Lanslots, directeur van AVEC, één van de hippe bedrijven die de laatste tijd in het gebied uit de grond ‘popten’. Hij had, als goede buur, al vaker contact met de Vincentshop. ,,Om me heen hoorde ik dat veel mensen hun kleding gewoon weggooien als ze er klaar mee zijn. Soms al na één seizoen. Terwijl ze bij de Vincentshop merkkleding of kleding voor kinderen heel goed kunnen gebruiken.” 

Er zat een Veemarktkwartier-borrel in de planning, Lanslots besloot er een ‘Cleaning out your closet’- actie aan te koppelen. Wie deze week kleding inleverde bij de Vincentshop kan op vrijdagmiddag ‘gratis bieren op de Korte Heuvel’. ,,En met zo’n bandje ben je ook gewoon ultra cool en onweerstaanbaar.”

Bij de Vincentshop zijn ze er blij mee. ,,We krijgen nu een heel andere doelgroep over de vloer”, zegt Mols. ,,Een groep die hopelijk ook terugkomt. Het is fijn kennismaken zo.” 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (6%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (36%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (31%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (27%)
1965 stemmen