Chris en Inez bij de nieuwe schade, deze week botste er wéér een auto tegen de gevel aan. De zoveelste.
Volledig scherm
PREMIUM
Chris en Inez bij de nieuwe schade, deze week botste er wéér een auto tegen de gevel aan. De zoveelste. © Bas Vermeer

Historische Tilburgse gevel na tal van botsingen gerepareerd, vier uur later knalt er wéér een auto op

Za 4 apr: Het heeft iets tragikomisch. Is de schade van alle botsingen op de gevel van het oudste woonhuisje van de stad nét door de stukadoor gerepareerd, knalt er vier uur later wéér een auto op. Bewoners Inez en Chris Tuerlings balen flink, maar zijn ook opgelucht: de gemeente heeft inmiddels ingegrepen. 

Quote

We schrokken ons kapot

Inez Tuerlings

De voorbije maanden knalden verschillende vrachtwagens en auto's op de gevel van de woning aan de Telegraafstraat. ,,Deze week kwam er een auto van de helling rollen, de bestuurder had 'm niet op de handrem gezet.” Bewoonster Inez Tuerlings schudt meewarig het hoofd. ,,We schrokken ons kapot.”

De ene na de andere ‘bonk’ klinkt in het straatje. Bij de voorlaatste knal hoopten de bewoners dat het tegen lantaarnpaal was. Maar nee: wéér stoot er een vrachtwagen loeihard tegen de gevel uit 1854, die juist bewaard bleef omdat het zo’n fraai exemplaar is.

  1. Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtakker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemdheid
    PREMIUM

    Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtak­ker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemd­heid

    BIEST-HOUTAKKER/TILBURG - Besmet raken met het coronavirus aan de ­andere kant van de oceaan, op een smalle, harde brancard in een privévliegtuig terugkeren naar huis en in Chili uitgroeien tot een nationale bekendheid. Het overkwam de 81-jarige Edwin Janssens uit Biest-Houtakker, maar heel veel weet hij er zelf niet meer van. Twintig dagen lag hij in coma. ,,Het voelde alsof ik een halfuur lag te pitten.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.