'Historische Vlucht' Gilze-Rijen viert 50-jarig jubileum: ouderwets gebrom boven vliegbasis Gilze-Rijen

videoGILZE EN RIJEN - Liefhebbers van oude vliegtuigen konden vrijdagmiddag hun hart ophalen op vliegbasis Gilze-Rijen. Tenminste, als degenen die waren uitgenodigd op de 50e verjaardag van de Koninklijke Luchtmacht ‘Historische Vlucht’. 

Deze KLuHV is een volwaardig vliegend museum van vliegtuigen uit vooral de Tweede Wereldoorlog. Namen als de Spitfire en de B-25 Mitchell bommenwerper zijn bij veel leken ook wel bekend, maar ook een aantal lesvliegtuigen als Harvards, Cessna’s, Fokkers en Pipercubs behoort tot de vloot. 

  1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.