Volledig scherm
Een impressie van de 19 sociale huurwoningen aan de Koestraat. © Leystromen

Hof Zuiderbeek en Leystromen mikken op najaar voor start nieuwbouw in Hilvarenbeek

HILVARENBEEK - Woonstichting Leystromen en CPO Hof Zuiderbeek hopen dat er in oktober of november gestart kan worden met de bouw van 19 appartementen en 13 patiowoningen op de voormalige locatie van de basisscholen St. Adrianus en De Driehoek in Hilvarenbeek. Het wachten is vooral nog op de levering van bouwmaterialen.

Leystromen gaat aan de kant van de Koestraat 19 sociale huurwoningen neerzetten. Het appartementencomplex, waar overigens niet alle omwonenden enthousiast over waren, krijgt drie bouwlagen en wordt volgens het Nul op de Meter-concept gebouwd. Dat betekent dat de appartementen zelf evenveel energie opwekken als dat er verbruikt wordt. Volgens de woonstichting zijn de woningen bedoeld voor lagere inkomensgroepen. 

Goede verstandhouding

CPO Hof Zuiderbeek is een vereniging van toekomstige bewoners die samen ook opdrachtgever zijn voor de bouw van 13 leeftijdsbestendige patiowoningen. Aan de kant van de Papenstraat komt een blok van drie woningen. Aan de zuidkant van het circa 1 hectare grote terrein komt een rij met tien woningen. Daartussen wordt een groen pleintje aangelegd. Piet Versteijnen, voorzitter van de CPO: ,,Het saneren en bouwrijp maken van het terrein is zo goed als klaar. In de bouw duurt het momenteel wat langer om bepaalde bouwmaterialen te bestellen. We hopen in oktober of november te starten met de bouw."

Bij de aanvraag van de omgevingsvergunning en de aanbesteding trokken Leystromen en de CPO zoveel mogelijk samen op. Versteijnen: ,,Het gaat om twee verschillende projecten, maar we hebben een goede verstandhouding met Leystromen. We zijn verantwoordelijk voor ons eigen project, maar hebben nog steeds goed overleg." De 13 patiowoningen zijn allemaal ingevuld. Wanneer Leystromen start met de verhuur van de appartementen is nog onduidelijk. De oplevering van zowel de huurwoningen als de patiowoningen staat gepland voor het najaar van 2019.

Volledig scherm
De locatie van de nieuwe appartementen van Leystromen en CPO Hof Zuiderbeek. © BD
Volledig scherm
Links aan de Koestraat het appartementencomplex van Leystromen. In het midden de rij patiowoningen van Hof Zuiderbeek en rechts de overige drie patiowoningen van de CPO aan de Papenstraat. © CPO Hof Zuiderbeek

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.