Luc Brants tussen de allegorische dames van het standbeeld van koning Willem II, over wiens homoseksuele avonturen in het Tilburg van de negentiende eeuw niet gepraat werd.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Brants tussen de allegorische dames van het standbeeld van koning Willem II, over wiens homoseksuele avonturen in het Tilburg van de negentiende eeuw niet gepraat werd. © Beeld Werkt

Homoseksuelen in Tilburg: kwestie van klein houden

TILBURG - Spittend in politie-archieven voelde Luc Brants zo af en toe de woede opwellen. ,,Hebben ze twee mannen op leeftijd gepakt bij het urinoir aan het begin van de Tuinstraat. Ben je dik in de zestig, sta je daar nog met een ander te rommelen bij een pisbak. Of zo’n verzoek van de Kampeerkaartencentrale aan de zedenpolitie in Tilburg om namen door te geven van geregistreerde homo’s. Die konden namelijk geen kampeerkaart krijgen.”

 1. Dag op politiebureau heeft E. geholpen naar een leven zonder drugs, hoopt hij
  PREMIUM

  Dag op politiebu­reau heeft E. geholpen naar een leven zonder drugs, hoopt hij

  TILBURG/BREDA - Het zou zomaar kunnen dat het goed is geweest dat de 20-jarige W.E. uit Oisterwijk is opgepakt omdat hij zich verzette tijdens een controle. Het is in elk geval een wake-up call geweest, zo laat hij de politierechter in Breda weten. De verdachte is bezig om drugs af te zweren. ,,Qua blowen heb ik wel een probleem. Mijn ouders wisten er van, maar daar wilde ik niet naar luisteren. Tot het fout ging.....”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

 1. Onrust bij FC Den Bosch: 'Er komt veel op ons af'
  Play

  Onrust bij FC Den Bosch: 'Er komt veel op ons af'

 2. Migrantenhotel Kaatsheuvel met spoed gesloten na mishandeling vrouw
  Play

  Migranten­ho­tel Kaatsheu­vel met spoed gesloten na mishande­ling vrouw

Tilburg e.o.