Luc Brants tussen de allegorische dames van het standbeeld van koning Willem II, over wiens homoseksuele avonturen in het Tilburg van de negentiende eeuw niet gepraat werd.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Brants tussen de allegorische dames van het standbeeld van koning Willem II, over wiens homoseksuele avonturen in het Tilburg van de negentiende eeuw niet gepraat werd. © Beeld Werkt

Homoseksuelen in Tilburg: kwestie van klein houden

TILBURG - Spittend in politie-archieven voelde Luc Brants zo af en toe de woede opwellen. ,,Hebben ze twee mannen op leeftijd gepakt bij het urinoir aan het begin van de Tuinstraat. Ben je dik in de zestig, sta je daar nog met een ander te rommelen bij een pisbak. Of zo’n verzoek van de Kampeerkaartencentrale aan de zedenpolitie in Tilburg om namen door te geven van geregistreerde homo’s. Die konden namelijk geen kampeerkaart krijgen.”

  1. Iedereen vertelt hetzelfde verhaal van de Tilburgse straatroof, behalve de verdachte
    PREMIUM

    Iedereen vertelt hetzelfde verhaal van de Tilburgse straatroof, behalve de verdachte

    BREDA/TILBURG - Drie getuigen van een straatroof op 1 april in de Tilburgse Kapelmeesterlaan belden de politie. Allemaal hadden ze hetzelfde verhaal. En dat bleek precies overeen te komen met het verhaal van het slachtoffer. Die vertelde dat twee mannen hem de bosjes in trokken en hem beroofden van zijn telefoon, sleutels en geld. Maar bij hoog en bij laag beweerde verdachte Abdul D. dat hij alleen was.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.