Volledig scherm
Een bewoner is aangehouden op verdenking van brandstichting. © Erik Haverhals Foto Persbureau Midden Brabant

Hond loopt brandwonden op nadat dronken man vuurwerk afsteekt in woning en schuur in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Een hond heeft gisteren brandwonden opgelopen bij een brand in Kaatsheuvel. De brand ontstond nadat een dronken 55-jarige man vuurwerk afstak in zijn woning en schuur. 

De politie kreeg rond 18.50 uur een melding dat de schuur van een rijtjeswoning in Kaatsheuvel in brand stond. Ter plaatse bleken er nog vlammen uit de schuur te slaan en was er zwarte rook. De 55-jarige bewoner van de woning stond met een tuinslang in de brandende schuur. Hij reageerde niet op de aanwijzingen van de agenten om naar buiten te komen en ruimte te geven aan de brandweer. Hierop grepen de agenten zelf in en werd de man weggetrokken. De man was opgefokt en rook naar alcohol. Er werden vuurwerkresten en rotjes aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de man in de woning en schuur vuurwerk had afgestoken. 

Hond

Een hond raakte gewond door het vuurwerk afsteken van de man. Hij rende uit de brandende schuur, maar werd later op de avond door buurtbewoners gevonden. Hij had brandwonden, liep moeilijk en had ademhalingsproblemen. De hond is direct naar de dierenarts gebracht.

De man is aangehouden op verdenking van brandstichting en meegenomen naar het bureau, daar bleek dat hij te veel had gedronken. De brandweer bluste de brand. De schuur en de goederen die daarin zaten raakten zwaar beschadigd.

Volledig scherm
Een schuur brandde compleet uit, een persoon werd aangehouden. © Foto Persbureau Midden Brabant

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.